Η Samsung μπορεί να απενεργοποιήσει απομακρυσμένα τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο

Το νέο αντικλεπτικό της εργαλείο
26 Αυγούστου 2021 09:37
Η Samsung μπορεί να απενεργοποιήσει απομακρυσμένα τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο

Η Samsung φαίνεται πως βρήκε ένα τρόπο να απενεργοποιήσει τις τηλεοράσεις της σε όλο τον κόσμο, ως ένα αντικλεπτικό μέτρο. Όπως αναφέρεται στο ίδιο το website της εταιρίας στη Νότια Αφρική όπου ένας διανομέας της έπεσε θύμα κλοπής μεγάλου αριθμού τηλεοράσεων, η Samsung σπεύδει να καθησυχάσει την αγορά. Οι επίδοξοι κλέφτες δε θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τη μεταπώληση των τηλεοράσεων, καθώς ενσωματώνουν μία τεχνολογία απομακρυσμένης απενεργοποίησης που ονομάζεται TV Block.

Το TV Block είναι μία απομακρυσμένη λύση ασφαλείας που ανιχνεύει αν οι τηλεοράσεις Samsung έχουν αδικαιολόγητα ενεργοποιηθεί και διασφαλίζει πως οι τηλεοράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τους νόμιμους κατόχους τους με έγκυρη απόδειξη αγοράς. Ο σκοπός της τεχνολογίας αυτής είναι να αποτρέψει τη δημιουργία δευτερευόντων αγορών που συνδέονται με την πώληση παράνομων αγαθών, τόσο στη Νότια Αφρική όσο και πέρα από τα σύνορά της. Η τεχνολογία αυτή είναι ήδη ενσωματωμένη σε όλες τις τηλεοράσεις της Samsung.

Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος κλέβει μία τηλεόραση Samsung, η εταιρία καταχωρεί το serial number και έπειτα περιμένει να συνδεθεί αυτή η τηλεόραση στο internet. Όταν συνδεθεί στο server της Samsung, απενεργοποιούνται “όλες οι λειτουργίες της τηλεόρασης”.

Tags: