Η Samsung ετοιμάζει νέα τεχνολογία για να βελτιώσει τη μπαταρία των Galaxy smartphones της

Που φημολογείται πως θα έρθει με τα S25
06 Μαΐου 2024 17:55
Η Samsung ετοιμάζει νέα τεχνολογία για να βελτιώσει τη μπαταρία των Galaxy smartphones της

Σύμφωνα με μια νέα φήμη, η Samsung έχει βάλει ως στόχο να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταριάς των επερχόμενων συσκευών της σειράς Galaxy S25, χωρίς όμως απλά να αυξήσει τα mAh. Συγκεκριμένα, η εταιρία εστιάζει σε μια software καινοτομία, το λεγόμενο «Battery AI».

Αναλυτικότερα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το Galaxy S25 Ultra να διατηρεί την ίδια μπαταρία των 5.000mAh που έχει και το τωρινό Galaxy S24 Ultra. Παρόλα αυτά, η συσκευή θα είναι έως και 10% πιο αποδοτική στη διαχείριση των πόρων της, χάρη στην καινοτόμο Battery AI. Η εν λόγω τεχνητή νοημοσύνη θα αναλαμβάνει να διαχειρίζεται παρασκήνια τις διεργασίες που τρέχουν στην συσκευή, με στόχο να εξοικονομήσει όση περισσότερη μπαταρία γίνεται. Μόλις η Battery AI εντοπίζει κάποια διεργασία που δεν είναι απαραίτητη, θα την κλείνει αυτόματα για να μην καταναλώνει άσκοπα ενέργεια.

Αυτό το νέο AI σύστημα διαχείρισης πόρων θα μπορούσε δυνητικά να προσφέρει στους χρήστες μια αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας κατά 5% έως 10%. Μάλιστα, τονίζεται ότι δεν θα οδηγεί σε καμία μείωση της απόδοσης της συσκευής, όπως ενδεχομένως να περίμενε κανείς. Το Battery AI αναφέρεται επίσης ότι θα είναι ένα υποσύστημα της επόμενης έκδοσης του Galaxy AI που έκανε το ντεμπούτο του με τα φετινά μοντέλα.

Φυσικά, η ιδέα του λογισμικού βελτιστοποίησης μπαταρίας δεν είναι νέα και έχει εφαρμόζεται ήδη με διάφορες μορφές σε όλες τις συσκευές. Συχνά, όμως, το κόστος είναι μειωμένη ταχύτητα λειτουργίας για τον επεξεργαστή ή περιορισμοί σε χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως οι 5G ταχύτητες. Η νέα αυτή προσέγγιση της Samsung με το ‘Battery AI’ φαίνεται να αποκλίνει από αυτές τις μεθόδους, εστιάζοντας στην έξυπνη διαχείριση των πόρων του smartphone, χωρίς όμως να περιορίζει τις δυνατότητες του hardware.

Προφανώς, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα για τη σειρά Galaxy S25, οπότε μένει να δούμε τι ακριβώς θα αποφασίσει η Samsung για τη μπαταρία των επόμενων ναυαρχίδων της, ενώ και η απόδοση της Battery AI είναι κάτι που θα κριθεί στην πράξη.

Tags: