Το iPad ακλόνητο στην κορυφή των tablets

Παρά την παγκόσμια έλλειψη chips
02 Αυγούστου 2021 10:00
Το iPad ακλόνητο στην κορυφή των tablets

Ο Tim Cook χαρακτήρισε το τρίμηνο που μας πέρασε ως το πιο πετυχημένο για το iPad εδώ και μια δεκαετία. Τώρα, τα νούμερα που δίνει η IDC στη δημοσιότητα φαίνεται να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό και επιβεβαιώνουν τη διαρκή κυριαρχία των iPads έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα των tablets.

Η IDC εκτιμά πως η Apple πούλησε 12.9 εκατομμύρια iPads μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Δεύτερη έρχεται η Samsung με 8 εκατομμύρια, τρίτη η Lenovo με 4.7 εκατομμύρια η οποία παράγει Chromebooks και Chrome OS tablets, τέταρτη η Amazon με 4.3 εκατομμύρια Fire tablets και τέλος πέμπτη η Huawei (συμπεριλαμβανομένης της Honor) με 2.1 εκατομμύρια.

Η πανδημία οδήγησε σε μεγάλη αύξηση τις πωλήσεις PC και tablet, καθώς ο κόσμος προσαρμοζόταν στις απαιτήσεις της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης. Οι πωλήσεις Chromebook αυξήθηκαν 68.6% σε σχέση με πέρυσι και έφτασαν τις 12.3 εκατομμύρια συσκευές για το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, οι πωλήσεις σε Chromebook και tablets αναμένονται να μειωθούν λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης chip, καθώς και της μείωσης της ζήτησης τώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα γυρίσουν στο χώρο εργασίας τους.