Η δέκατη πτήση του Ingenuity ήταν πέρα από τις ελπίδες όλων των μηχανικών

Δε σταματάει να σπάει ρεκόρ
26 Ιουλίου 2021 09:23
Η δέκατη πτήση του Ingenuity ήταν πέρα από τις ελπίδες όλων των μηχανικών

Το ελικόπτερο Ingenuity σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των μηχανικών, πραγματοποίησε τη δέκατη πτήση του, διανύοντας μάλιστα 1.6 χιλιόμετρα σε μία από τις πιο περίπλοκες πτήσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Πέταξε πάνω από την περιοχή Raised Ridges, όπου όπως υποδηλώνει η ονομασία, είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς έχει κοφτερούς βράχους που εξέχουν από την επιφάνεια. Για αυτό το λόγο, το Ingenuity αναγκάστηκε να ανέβει στο ύψος-ρεκόρ των 12 μέτρων, ενώ είχε 10 διαφορετικά σημεία από τα οποία έπρεπε να περάσει. Ταυτόχρονα, έπρεπε να καταγράψει αρκετές φωτογραφίες για να βοηθήσει τους επιστήμονες της NASA να παράγουν στερεοσκοπικές εικόνες του Raised Ridges για να δουν αν είναι εφικτή μία επίσκεψη από το Perseverance rover.

Το Ingenuity είναι το πρώτο αεροσκάφος του είδους του, το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που έχει στείλει ο άνθρωπος σε άλλο πλανήτη και ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δοκιμάζοντας τα όρια του με κάθε πτήση. Ο απλός στόχος της απόδειξης της λειτουργίας του στον Άρη έχει αλλάξει και πλέον βοηθά ενεργά το Perseverance να εκτελέσει τη δική του αποστολή.