NASA: Ένα παράξενο αντικείμενο από τον πλανήτη Άρη κόλλησε στο Ingenuity (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ξένο αντικείμενο φαίνεται να κόλλησε στα πόδια του διαστημικού ελικοπτέρου της NASA
04 Οκτωβρίου 2022 17:34
NASA: Ένα παράξενο αντικείμενο από τον πλανήτη Άρη κόλλησε στο Ingenuity (ΒΙΝΤΕΟ)

H NASA ανακάλυψε ένα μυστηριώδες αντικείμενο από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη φαίνεται να κόλλησε στο πόδι του διαστημικού ελικοπτέρου Ingenuity

Το διαστημικό ελικόπτερο εξερευνά τον κρατήρα Jezero μαζί με το Perseverance rover της NASA αυτόν τον καιρό, με τους μηχανικούς τους να εντοπίζουν το διαστημικό αυτό σκουπίδι στην κάμερα κατά την διάρκεια της 33ης πτήσης του πάνω από τον Κόκκινο Πλανήτη στα τέλη του Σεπτέμβρη. 

Από τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται να είναι σαν ένα κομμάτι ιστού αράχνης ή πλαστικού περιτυλίγματος, το οποίο εν τέλει ξεκόλλησε και έπεσε στην επιφάνεια του Άρη κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Δείτε τα πλάνα: 

Όλη η τηλεμετρία από την πτήση και η έρευνα μετά από αυτή έδειξαν πως δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στο όχημα. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι το πρώτο που πετάει ποτέ πάνω από τον Άρη και είχε αρχικά εκτιμηθεί για πέντε πτήσεις. Τώρα πρόκειται να σπάσει αυτό το όριο κατά επτά φορές.

Η NASA επιδιώκει να δοκιμάσει το Ingenuity όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά καθώς η υπηρεσία σχεδιάζει να βάλει στο παιχνίδι ελικόπτερα στον Άρη για μια μελλοντική αποστολή επιστροφής δειγμάτων.