Τα Fleets πάτωσαν και το Twitter τα αποσύρει

Δεν έκλεισαν ούτε χρόνο
15 Ιουλίου 2021 10:57
Τα Fleets πάτωσαν και το Twitter τα αποσύρει

Το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς το Twitter ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό. Τα Fleets ήταν η απάντηση του Twitter στα Instagram Stories, δίνοντας στους χρήστες του τη δυνατότητα να αναρτήσουν προσωρινά κάτι το οποίο θα σβηστεί μετά από λίγο. Δυστυχώς όμως τα Fleets δεν είχαν μεγάλη απήχηση και έτσι το Twitter αποφάσισε να τα αποσύρει στις 3 Αυγούστου.

Δημιουργήσαμε τα Fleets ως έναν εφήμερο τρόπο να μοιράζεται ο κόσμος τις φευγαλέες του σκέψεις χωρίς πίεση. Ελπίζαμε πως τα Fleets θα κάνουν περισσότερους ανθρώπους να αισθανθούν άνετα να συμμετέχουν σε μία συζήτηση στο Twitter. Αλλά από τότε που εισάγαμε τα Fleets στο κοινό, δεν είδαμε την αύξηση στον αριθμό των νέων ανθρώπων που ελπίζαμε να συμμετέχουν στη συζήτηση με τα Fleets. Έτσι, από τις 3 Αυγούστου, τα Fleets δε θα είναι πλέον διαθέσιμα στο Twitter.

Η απόφαση του Twitter και η ειλικρίνεια του για το λόγο της απόσυρσης είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Η εισαγωγή των Stories στο Instagram εκτόξευσε τη χρήση της πλατφόρμας. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στο Twitter, δείχνοντας ίσως τη διαφορά στο κοινό που χρησιμοποιεί τα δύο μέσα.

Tags: