Ο Richard Branson θέλει να προλάβει τον Jeff Bezos και εκτοξεύεται πρώτος στο διάστημα

Ο διαστημικός αγώνας των δισεκατομμυριούχων
02 Ιουλίου 2021 09:43
Ο Richard Branson θέλει να προλάβει τον Jeff Bezos και εκτοξεύεται πρώτος στο διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός θα γίνει ένας τομέας με μεγάλα κέρδη και για αυτό το λόγο Virgin Galactic και Blue Origin έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου για το ποιος θα το καταφέρει πρώτος. Και οι δύο εταιρίες μάλιστα βάζουν μπροστά τους δισεκατομμυριούχους CEO τους για να αποδείξουν πόσο ασφαλείς θα είναι αυτές οι πτήσεις. Ο πρώτος που αναμενόταν να φτάσει στο διάστημα ήταν ο Jeff Bezos της Blue Origin στις 20 Ιουλίου, όμως ο Richard Branson της Virgin Galactic δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε λοιπόν πως θα βρίσκεται στην πτήση η οποία θα φτάσει στο διάστημα στις 11 Ιουλίου.

Ο 70χρονος Branson ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται στο πλήρωμα του VSS Unity μετά από δύο ακόμα δοκιμαστικές πτήσεις, ωστόσο αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτήν της 11ης Ιουλίου με την κωδική ονομασία Astronaut 001, για “να εκτιμήσει την εμπειρία πελάτη κατά την πτήση”, ενώ πλαισιώνεται από δύο πιλότους και τέσσερις ειδικούς. Η αποστολή Unity 22 όπως ονομάστηκε, σηματοδοτεί την πρώτη κατά την οποία ένα ολόκληρο πλήρωμα θα βρίσκεται στο VSS Unity, το “διαστημοπλάνο” το οποίο θα εκτοξευτεί από ένα αεροπλάνο-μεταφορέα στον αέρα και θα ανέβει στα όρια του διαστήματος, προσφέροντας μερικά λεπτά χωρίς βαρύτητα στους επιβάτες του.

Κατά την επιστροφή του από το διάστημα, ο Branson επιφυλάσσει και μία έκπληξη.

Όταν επιστρέψουμε, θα ανακοινώσω κάτι πολύ σημαντικό που θα δώσει σε περισσότερους ανθρώπους μία ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες, επειδή το διάστημα ανήκει σε όλους μας.

Η Virgin Galactic έχει ήδη 600 κρατήσεις για διαστημικές πτήσεις, με το κάθε εισιτήριο να κοστίζει περίπου $250.000.