Google και Microsoft ξανά στα "χαρακώματα" μετά από έξι χρόνια ηρεμίας

Έληξε η ανακωχή
01 Ιουλίου 2021 10:35
Google και Microsoft ξανά στα "χαρακώματα" μετά από έξι χρόνια ηρεμίας

Η Google και η Microsoft είχαν συνάψει μία ασυνήθιστη ανακωχή το 2015 στις μεταξύ τους δικαστικές μάχες. Μία ανακωχή η οποία έληξε τον Απρίλιο, όπως αναφέρει το Bloomberg και τώρα οι δύο εταιρίες μπαίνουν ξανά στα “χαρακώματα”. Η Google κατηγόρησε τη Microsoft πως προσπαθεί να τορπιλίσει τον τρόπο που λειτουργεί το ανοιχτό web, ενώ η Microsoft υποστήριξε ανοιχτά το νόμο της Αυστραλίας που υποχρεώνει την Google να πληρώνει τους εκδότες ειδήσεων για το περιεχόμενό τους, ενώ κατηγόρησε την Google και για τον έλεγχο που ασκεί στην αγορά διαφημίσεων.

Χάρη στην δικαστική ανακωχή, τηρούταν σιγή ιχθύος και από τις δύο εταιρίες για αρκετά χρόνια, με το καλύτερο παράδειγμα να είναι η σιωπή της Microsoft όταν το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε καθίσει στο εδώλιο πέρυσι την Google με κατηγορίες περί μονοπωλίου, παρόλο που η Microsoft ήταν η δεύτερη μηχανή αναζήτησης και είχε κάθε συμφέρον να μιλήσει.

Η μεταξύ τους συμφωνία υποτίθεται πως θα βελτίωνε και τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών, με τη Microsoft να ελπίζει πως θα μπορεί να τρέξει Android εφαρμογές στα Windows. Κάτι τέτοιο δε συνέβη με την Google και η Microsoft αναγκάστηκε να στραφεί προς την Amazon για να φέρει τις Android εφαρμογές στα Windows 11.

Πολλά έχουν αλλάξει από το μακρινό πλέον -στο χώρο της τεχνολογίας- 2015, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας των δύο εταιριών. Μένει να δούμε λοιπόν αν θα τηρηθεί μία άτυπη εκεχειρία ή θα γυρίσουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων.