Η Microsoft μετέτρεψε το Surface Duo σε φορητή Xbox κονσόλα

Με το νέο update του xCloud
25 Μαΐου 2021 09:46
Η Microsoft μετέτρεψε το Surface Duo σε φορητή Xbox κονσόλα

Η ιστορία δείχνει πως οι κατασκευαστές κονσολών είχαν πάντα και μία φορητή επιλογή. Η Sony είχε το PS Vita και το PSP, η Nintendo τα DS και τώρα τα Switch, αλλά η Microsoft πάντα έλαμπε δια της απουσίας της σε αυτήν την κατηγορία. Τώρα όμως φαίνεται πως και αυτή έχει κάτι να προσφέρει, αλλά μάλλον όχι με τον τρόπο που θα περιμένατε, μία αποκλειστικά φορητή παιχνιδομηχανή δηλαδή.

Αντιθέτως, η προσφορά της έχει να κάνει με την πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής Xbox Cloud Gaming για το Android, καθώς η Microsoft πρόσθεσε πλήρη υποστήριξη και στις δύο οθόνες του Surface Duo, το οποίο μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως μία φορητή Xbox κονσόλα.

Το Xbox Cloud Gaming (xCloud) σας επιτρέπει να κάνετε stream Xbox παιχνίδια στις mobile συσκευές σας. Αξιοποιώντας τις δύο οθόνες του Surface Duo, η μία οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβάλει το παιχνίδι και η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εικονικό game controller, όπως μας επιδεικνύει ο Tom Warren του The Verge. Βεβαίως, μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το Xbox controller ή οποιοδήποτε Bluetooth controller επιθυμείτε.

Όσο για το hardware του Surface Duo δεν είναι κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πέρα από τη διπλή οθόνη. Σε αυτό όμως βασίζεται το cloud gaming, αφού το μόνο που χρειάζεστε πρακτικά είναι μία καλή σύνδεση στο internet.

Η Microsoft προσθέτει συνεχώς Xbox Touch Controls σε περισσότερα από 50 games τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων τα Sea of Thieves, Gears 5 και Minecraft Dungeons. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη λίστα των συμβατών παιχνιδιών εδώ.