Η Yahoo ξανά στο σφυρί - Πωλήθηκε έναντι $5 δισεκατομμυρίων

Μαζί με την AOL
04 Μαΐου 2021 11:47
Η Yahoo ξανά στο σφυρί - Πωλήθηκε έναντι $5 δισεκατομμυρίων

Δύο ιστορικές εταιρίες στα πρώτα βήματα της ιντερνετικής εποχής, η Yahoo και η AOL, πωλήθηκαν ξανά αφού ο μέχρι πρόσφατα ιδιοκτήτης τους δεν κατάφερε να τις αναβιώσει. Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon, πούλησε τις δύο εταιρίες σε μία αμερικανική εταιρία διαχείρισης επενδύσεων, την Apollo Global Management, έναντι $5 δισεκατομμυρίων.

Να θυμίσουμε πως η Verizon είχε αγοράσει την Yahoo το 2017 και την AOL το 2015 πληρώνοντας συνολικά $9 δισεκατομμύρια.

Η Verizon είχε αγοράσει τα δύο brands με την ελπίδα μίας γρήγορης πρόσβασης στην ψηφιακή διαφήμιση, πιστεύοντας πως είχαν ακόμα κάποια επιρροή στους καταναλωτές. Τώρα, με την πώληση, η Verizon διατηρεί το 10% των μετοχών.

Yahoo και AOL ήταν πρωτοπόροι προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο η Google. Πρόσφεραν δωρεάν web mail και chat υπηρεσίες, ενώ είχαν την αποκλειστικότητα στην online διαφήμιση καθώς οι περισσότεροι internet χρήστες στις αρχές του 2000 είχαν πρόσβαση στα websites τους σε καθημερινή βάση. Η Yahoo πρόσφερε μάλιστα τα πάντα, από νέα, καιρό και σπορ μέχρι τη δική της έκδοση του eBay, το Yahoo! Auctions.

Μέσα στη διάρκεια μιας δεκαετίας όμως, ισχυρότεροι παίκτες, όπως η Google, το Facebook, το Twitter και άλλοι, εκτόπισαν τις δύο εταιρίες.