Το YouTube επιτρέπει τη δημιουργία εσόδων σε videos με βρισιές και σεξουαλικό χιούμορ

Χαλαρώνει τους περιορισμούς και σε άλλες κατηγορίες
12 Απριλίου 2021 12:07
Το YouTube επιτρέπει τη δημιουργία εσόδων σε videos με βρισιές και σεξουαλικό χιούμορ

Το YouTube ανακοίνωσε αρκετές αλλαγές στις οδηγίες του προς τους δημιουργούς περιεχομένου όσον αφορά τα είδη περιεχομένου που είναι φιλικά προς τους διαφημιζόμενους. Σύμφωνα με τις νέες Advertiser-Friendly Content Guidelines λοιπόν, η δημιουργία εσόδων γίνεται διαθέσιμη για αρκετούς περισσότερους τύπους video. Οι αλλαγές έρχονται μετά από το feedback που πήρε το YouTube από διαφημιζόμενους και δημιουργούς περιεχομένου.

Πρώτα από όλα, ανακοίνωσε πως η δημιουργία εσόδων (το πράσινο εικονίδιο στο YouTube Studio) θα επεκταθεί σε περιεχόμενο που περιέχει “βίαιες αλληλεπιδράσεις με όργανα επιβολής του νόμου, περιεχόμενο σχετικό με ναρκωτικά και ευαίσθητα συμβάντα”, μόνο όταν το περιεχόμενο χρησιμοποιείται για το σκοπό της εκπαίδευσης, των ειδήσεων ή των ντοκιμαντέρ. Επιπλέον επεκτείνει τη δημιουργία εσόδων σε περιεχόμενο “όπου αντικειμενικές συζητήσεις αμφιλεγόμενων θεμάτων βρίσκονται στο video”.

Το YouTube θα επιτρέψει επίσης τη δημιουργία εσόδων σε videos που συζητούν σεξουαλικά θέματα όταν “παραδίδονται με χιουμοριστικό τρόπο” καθώς και videos που χρησιμοποιούν μέτρια βωμολοχία στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ενός video. Έως τώρα, η χρήση βρισιάς στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του video μπορεί να διέκοπτε τη δημιουργία εσόδων του video, χωρίς το YouTube να εξηγεί αυτό το χρονικό περιορισμό.

Είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε πλατφόρμα που επικεντρώνεται γύρω από το περιεχόμενο υιοθετεί τέτοιο επίπεδο διαφάνειας. Επενδύουμε βαριά στη διαφάνεια και αυτή είναι η αρχή της δημοσιοποίησης αυτώ των οδηγιών. – Conor Kavanagh, YouTube ads policy manager

Μπορείτε να βρείτε τις πρόσφατες αλλαγές εδώ, ενώ μπορείτε να βρείτε παραδείγματα χρήσης ενήλικου περιεχομένου, επικίνδυνων ενεργειών και άλλων, εδώ. Τέλος, αναβαθμίστηκαν και οι οδηγίες για το Gaming για να περιέχουν τις πρόσφατες αλλαγές.

Tags: