Ποινή φυλάκισης 60 χρόνια για τη μητέρα YouTuber που κακοποιούσε τα παιδία της

Καθώς και για τη συνεργό της
21 Φεβρουαρίου 2024 14:27
Ποινή φυλάκισης 60 χρόνια για τη μητέρα YouTuber που κακοποιούσε τα παιδία της

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023 σας είχαμε ενημερώσει για την υπόθεση της Ruby Franke. Πρόκειται για μια μητέρα από την Utah των ΗΠΑ που έγινε διάσημη στο YouTube από το 2015, έχοντας δύο εκατομμύρια συνδρομητές, μέσω του καναλιού της 8 Passengers, όπου συζητούσε την ανατροφή των έξι παιδιών της. Ωστόσο, η Franke φαίνεται πως...δεν ήταν και τόσο καλή μητέρα όσο παρουσίαζε.

Συγκεκριμένα, όσο η φήμη της μεγάλωνε, αντιμετώπισε κριτική από τους θεατές για τις αυστηρές μεθόδους που εφάρμοζε, αφού μεταξύ άλλων στερούσε γεύματα από τα παιδία της ως πειθαρχικό μέτρο. Το όλο θέμα ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις πέρυσι τον Αύγουστο, όταν ο υποσιτισμένος γιος της δραπέτευσε από το σπίτι και ζήτησε νερό και τροφή από ένα γείτονα.

Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε την Franke και τη συνεταίρο της, Jodi Hildebrandt, με κατηγορίες κακοποίησης παιδιών. Μαζί με την Hildebrandt, η Franke διηύθυνε μια υπηρεσία οικογενειακής καθοδήγησης με την ονομασία "ConneXions".

Ο 12χρονος γιος, που ανακαλύφθηκε σε «σοκαριστική κατάσταση» είπε στην αστυνομία πως η Hildebrandt τον είχε δέσει με σκοινί από αστραγάλους και καρπούς, πριν καταφέρει να αποδράσει. Παράλληλα, και η μία κόρη της Franke οδηγήθηκε στο νοσοκομείο λόγω υποσιτισμού. Τα δύο παιδία της βρέθηκαν με "ανοιχτές πληγές", με μονωτική ταινία να τις καλύπτει. Συνολικά, τέσσερα παιδιά της τέθηκαν υπό την επίβλεψη του κράτους.

Τώρα, έχουμε επιτέλους τα αποτελέσματα της δίκης. Η Franke, που είχε δηλώσει από μόνη της ένοχη, καταδικάστηκε σε έως 60 χρόνια φυλάκισης, για σοβαρή κακοποίηση ανηλίκων. Ο δικαστής της πέμπτης περιφέρειας, John Walton, καταδίκασε και τις δύο γυναίκες σε τέσσερις ποινές φυλάκισης από ένα έως 15 χρόνια - που σημαίνει ότι κάθε μια θα περάσει έως και 60 χρόνια στη φυλακή.

Η Franke ζήτησε συγγνώμη κατά τη διάρκεια της δίκης της, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια:

"Είμαι ταπεινή και πρόθυμη να εκτίσω την ποινή φυλάκισης για όσο διάστημα χρειαστεί.  Δεσμεύομαι να απαλλαγώ από την τοξική μου συμπεριφορά".

Tags: