Streamer με εκατομμύρια συνδρομητές έπεσε θύμα απαγωγής ενώ ήταν σε ταξίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπεσε θύμα απαγωγής από συμμορία στην Αϊτή
29 Μαρτίου 2024 19:42
Streamer με εκατομμύρια συνδρομητές έπεσε θύμα απαγωγής ενώ ήταν σε ταξίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση απαγωγής ενός γνωστού streamer και YouTuber από τις ΗΠΑ, του γνωστού ως "YourFellowArab" ή Addison Perre Maalouf όπως είναι το πραγματικό του όνομα, όσο βρισκόταν σε ταξίδι στην Αϊτή. 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Haiti24, ο streamer του Twitch και ο οδηγός του έπεσαν θύματα απαγωγής από ένα μέλος της συμμορίας 400 Mawozo, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες υπό ποιες συνθήκες έγινε το περιστατικό. Οι απαγωγείς του ζητούν $600.000 δολάρια σε λύτρα για να τον απελευθερώσουν, με τα $40.000 εξ αυτών να έχουν ήδη δοθεί προς τη συμμορία. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο φίλος του και επίσης streamer στο Twitch "Lalem" μέσα από τον λογαριασμό του στο Χ, θέλοντας να απαντήσει στις φήμες που είχαν ακουστεί εδώ και εβδομάδες. "Προσπάθησα να διατηρήσω την ιδιωτικότητα της υπόθεσης αλλά πλέον έχει βγει παντού. Ναι, ο Arab έπεσε θύμα απαγωγής στην Αϊτή και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον απελευθερώσουμε. Σας αγαπάω όλους, σύντομα θα βγει από εκεί που είναι", έγραψε ο Lalem χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα για λόγους ασφαλείας να μην στείλουν κάποιο μήνυμα στο κινητό του. Επίσης, ο μοντέρ του "@masih" ανέβασε στην πλατφόρμα Χ το τελευταίο βίντεο πριν πιαστεί στα χέρια της συμμορίας από την Αϊτή, στο οποίο φαίνεται να είναι στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου του ολομόναχος. Αναφέρει μάλιστα ότι δεν εισέρχονται τουρίστες στη χώρα του πέραν από κάτι πλούσιους από την Καραϊβική, λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας που επικρατεί στην Αϊτή με τις συμμορίες. 

Στο τελευταίο του μύνημα στο Χ πριν το ταξίδι του στην Αϊτή ο Addison είχε γράψει: "Πάω και πάλι σε ένα από αυτά τα ταξίδια. Αν πεθάνω σας ευχαριστώ που είδατε ό,τι έχω βγάλει μέχρι σήμερα. Αν ζήσω τότε δόξα τω Θεό." Λέγεται ότι οι συγγενείς του Addison Perre Maalouf συνεργάζονται στενά με τις αμερικάνικες αρχές για την απελευθέρωσή του. 

Στο YouTube μετράει πάνω από 1.42 εκατομμύρια συνδρομητές στο οποίο φιλοξενεί γενικά βίντεο με παράτολμη και επικίνδυνη θεματολογία, όπως τη συνέντευξη με ένα μέλος του μεξικάνικου καρτέλ

Αυτό είναι το τελευταίο βίντεο του "Arab" πριν πέσει θύμα απαγωγής: