Ξέσπασε φωτιά στο εμβληματικό ξενοδοχείο της ταινίας “The Shining“ (ΦΩΤΟ)

Αυτό που ο Κιούμπρικ μετέτρεψε σε Overlook Hotel
20 Απριλίου 2024 20:15
Ξέσπασε φωτιά στο εμβληματικό ξενοδοχείο της ταινίας “The Shining“ (ΦΩΤΟ)

Φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο "Timberline Lodge" που βρίσκεται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών και αν κάτι δεν σας λέει το όνομά του, τότε το "Overlook Hotel" θα λέει πολλά στους σινεφίλ. 

Πράγματι, το εμβληματικό ξενοδοχείο όπου γυρίστηκε η ταινία "Η Λάμψη" (The Shining) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ τυλίχτηκε στις φλόγες το βράδυ της περασμένη Πέμπτης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα η πυρκαγιά περιορίστηκε -για καλή τύχη των ιδιοκτητών- στην οροφή και τη σοφίτα του ξενοδοχείου. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε λίγες ώρες μετά ότι περιόρισε την πυρκαγιά, οι ζημιές ήταν ελάχιστες και πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου προσφέρθηκαν εναλλακτικά καταλύματα έως ότου λειτουργήσει ξανά. 

Για όσους δε γνωρίζουν ο Κιούμπρικ γύρισε στο Timberline Lodge τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν ως την εξωτερική όψη του μυθικού "Overlook Hotel" που λαμβάνουν χώρα τα μεταφυσικά και φρικιαστικά γεγονότα της ιστορίας με πρωταγωνιστές τους Jack Nicholson, Shelley Duvall και Jack Lloyd. Η εσωτερική όψη του Overlook Hotel στην πραγματικότητα ήταν βασισμένο κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε ένα άλλο ξενοδοχείο, το Ahwahnee Hotel στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. 

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο Timberline Lodge: 

"Οι υπάλληλοι του Timberline, οι πυροσβέστες Hoodland, η κομητεία Clackamas και οι πρώτοι διασώστες του Gresham έκαναν καταπληκτική δουλειά. Η συντονισμένη διαδικασία, η επικοινωνία και ο περιορισμός της φωτιάς έσωσαν το ιστορικό Timberline Lodge από κάτι που θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερη έκβαση", ανέφερε το ξενοδοχείο Timberline στην ανακοίνωσή του.

Για την ιστορία, το ξενοδοχείο Timberline Lodge χτίστηκε το 1937 σε υψόμετρο 1.828 μέτρων πάνω στο όρος Χουντ από την Works Progress Administration. Ο κύριος λόγος πίσω από το χτίσιμό του ήταν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ στο πλαίσιο του "New Deal" για την παροχή θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.