To YouTube μάλλον θα αρχίσει να δείχνει περισσότερες διαφημίσεις στα βίντεο

Σκέφτεται να προσθέσει μια εντελώς νέα κατηγορία
26 Απριλίου 2024 20:07
To YouTube μάλλον θα αρχίσει να δείχνει περισσότερες διαφημίσεις στα βίντεο

Όπως φαίνεται, το YouTube είναι πολύ πιθανό να αρχίσει σύντομα να προβάλει περισσότερες διαφημίσεις. Συγκεκριμένα, μια σχετική δήλωσε έκανε ο Philipp Schindler της Google, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Alphabet για το πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του tech κολοσσού αποκάλυψε ότι η εταιρία είναι πολύ ικανοποιημένη με το πείραμα που έκανε με τα pause ads. Πρόκειται για διαφημίσεις που προβάλλονται όχι στην αρχή, στο τέλος ή κατά τη διάρκεια ενός βίντεο, αλλά μόλις ο χρήστης κάνει για οποιοδήποτε λόγο παύση της αναπαραγωγής. Αναφερόμενος στις δοκιμές της Google για τα pause ads, τόνισε:

«Το πρώτο τρίμηνο, σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία από την εισαγωγή ενός πιλοτικού προγράμματος διαφημίσεων παύσης σε συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Πρόκειται για μια νέα μορφή διαφήμισης που δεν παρεμβαίνει και εμφανίζεται όταν οι χρήστες διακόπτουν το οργανικό τους περιεχόμενο.»

Μάλιστα, ο Schindler επισήμανε πως τα pause ads «οδηγούν σε ισχυρά αποτελέσματα για τα brands» και «απαιτούν υψηλή τιμολόγηση από τους διαφημιζόμενους». Προφανώς, αν και δεν το είπε ξεκάθαρα, το υψηλόβαθμο στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι η Google ενδέχεται να ενσωματώσει τα pause ads ευρέως στην πλατφόρμα, αφού οι πρώτες δοκιμές ήταν τόσο επιτυχημένες.

Για την ιστορία, το YouTube μίλησε για πρώτη φορά για τα pause ads πέρυσι, όταν άρχισε να τα δοκιμάζει σε επιλεγμένες χώρες. Τότε, η εταιρία ανέφερε ότι όταν κάνετε παύση σε ένα βίντεο, αυτό θα συρρικνώνεται και δίπλα του θα εμφανίζεται μια διαφήμιση. Ο Schindler δεν μοιράστηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις αυτές στο YouTube γενικότερα, αλλά γνωρίζουμε ότι πρώτα θα γίνουν ορατές στις έξυπνες τηλεοράσεις, όπου και δοκιμάστηκαν ήδη.

Προφανώς δεν γνωρίζουμε αν η Google σχεδιάζει να εισαγάγει αυτές τις διαφημίσεις και στις mobile εφαρμογές του YouTube, αφού υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά. Για παράδειγμα, η φύση αυτών των διαφημίσεων γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειάς τους, της δυνατότητας παράλειψης και άλλων, δεν είναι ακόμη ακριβώς ξεκάθαρη.

Tags: