Έβρεξε...συντρίμμια Starship ο ουρανός πάνω από το Τέξας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτυχημένη η πτήση του SN11
31 Μαρτίου 2021 09:25
Έβρεξε...συντρίμμια Starship ο ουρανός πάνω από το Τέξας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX έχασε το τέταρτο Starship στη σειρά και αυτή τη φορά ο πύραυλος δεν έφτασε καν στο έδαφος - όχι ως ένα κομμάτι τουλάχιστον. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς έφταιξε, αλλά το σίγουρο είναι πως πήγαν πολλά πράγματα στραβά. Η ομίχλη στην Boca Chica του Texas ήταν πολύ πυκνή, αποτρέποντας τις κάμερες από το να καταγράψουν τι συνέβη. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί και κάτι δεν πήγε καλά με έναν από τους Raptor κινητήρες σύμφωνα με τον Elon Musk.

Το Starship SN11 εκτοξεύτηκε και έξι περίπου λεπτά αργότερα χάθηκε κάθε επαφή και διακόπηκε το video του livestream. Ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος και λίγα δευτερόλεπτα μετά τα συντρίμμια του πυραύλου έπεφταν γύρω από τη βάση εκτόξευσης, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν σημαντικές ζημιές. Η SpaceX κάλεσε τους κατοίκους της Boca Chica να μην πλησιάσουν κομμάτια του πυραύλου αν τα βρουν και να καλέσουν τις αρχές.

Η SpaceX θα συνεχίσει τις δοκιμές με το επόμενο πρωτότυπο, με τελικό σκοπό να ενώσει το Starship με έναν Super Heavy πύραυλο, δημιουργώντας το σκάφος που θα πάει τους αστροναύτες στη Σελήνη και στον Άρη.