Ο Πρόεδρος της Toyota λέει ευγενικά στην Apple να αναλάβει τις ευθύνες της για το Apple Car

Καλύτερα να προετοιμαστεί η Apple
13 Μαρτίου 2021 10:05
Ο Πρόεδρος της Toyota λέει ευγενικά στην Apple να αναλάβει τις ευθύνες της για το Apple Car

Η Apple ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο και έχει ταράξει τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο οι αλλαγές που υποτίθεται πως θα φέρει δεν αρέσουν σε αρκετούς κατασκευαστές και ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι η Toyota. Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Japan Automobile Manufacturers Association, ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, διπλωματικά δήλωσε πως δε θα ορίσει η Apple πως θα λειτουργήσει η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά το αντίθετο.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο αν έχει την τεχνική ικανότητα, αλλά μόλις το κατασκευάσουν, ελπίζω να αναγνωρίσουν πως πρέπει να προετοιμαστούν για 40 χρόνια ανταπόκρισης στους πελάτες και σε διάφορες αλλαγές. Η είσοδος των τεχνολογικών εταιριών στη βιομηχανία των αυτοκινήτων σημαίνει πως η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ένα μέλλον και οι επιλογές των πελατών θα διευρυνθούν. Καλωσορίζουμε τις νέες συμμετοχές, αλλά δε νομίζω πως είναι δίκαιο αυτοί οι νέοι να λένε “δε χρειάζεται να προετοιμαστούμε για 40 χρόνια και εσείς οι άλλοι που υπάρχετε τόσα χρόνια να το κάνετε εσείς”.

Όπως εξηγεί η Wall Street Journal, η αυτοκινητοβιομηχανία “δε θα είναι ικανοποιημένη με μία συμφωνία με την Apple στην οποία ο συνέταιρός της θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα μακροπρόθεσμα ρίσκα". Ο Toyoda συνεχίζει να τονίζει πως οι κατασκευαστές πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου, ξεκινώντας με τα υλικά για την κατασκευή του και ολοκληρώνοντας με την ανακύκλωσή του δεκαετίες αργότερα.

Ο Toyoda δεν αναφέρθηκε στο αν υπάρχουν συζητήσεις της JAMA με την Apple, ωστόσο οι δηλώσεις του έρχονται μετά την αναφορά πως η Apple στρέφεται στη συνεργασία με εργοστάσια της Foxconn ή της Magna για την παραγωγή του Apple Car, αντί για τη συνεργασία με έναν παραδοσιακό κατασκευαστή αυτοκινήτων.