Πότε θα έρθουν στην αγορά οι solid state μπαταρίες της Toyota;

Αλλάζουν τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
12 Οκτωβρίου 2023 12:42
Πότε θα έρθουν στην αγορά οι solid state μπαταρίες της Toyota;

Η Toyota και η Idemitsu Kosan ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη και μαζική παραγωγή των solid state μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να κάνουν εμπορική την επόμενη γενιά μπαταριών το 2027-28 με μία πλήρους μεγέθους μαζική παραγωγή. Οι νέες μπαταρίες θα βελτιώσουν δραστικά την εμβέλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Toyota προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από την Tesla και τους Κινέζους κατασκευαστές στον τομέα των ηλεκτρικών. Μία “τεχνολογική καινοτομία” της εταιρίας λύνει τα προβλήματα ανθεκτικότητας στις solid state μπαταρίες και τώρα η Toyota έχει στρέψει την προσοχή της στη μαζική παραγωγή τους.

Η Idemitsu Kosan είναι το νούμερο δύο της Ιαπωνίας σε διυλιστήρια πετρελαίου και αναπτύσσει στερεό ηλεκτρολύτη σουλφιδίου, ένα απαραίτητο συστατικό των μπαταριών.

Ενώνοντας τις τεχνολογίες ανάπτυξης υλικών από τις δύο εταιρίες, θα προχωρήσουμε στη μαζική παραγωγή των νέων solid state μπαταριών. – Koji Sato, Toyota CEO

Οι solid state μπαταρίες μπορούν να έχουν περισσότερη ενέργεια στον ίδιο όγκο από τις τωρινές μπαταρίες με υγρό ηλεκτρολύτη, επιταχύνοντας έτσι και τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Ένα τυπικό αυτοκίνητο με solid state μπαταρία μπορεί να έχει αυτονομία 1.200 χιλιομέτρων και χρόνο φόρτισης μόλις 10 λεπτά! Ωστόσο, τέτοιου είδους μπαταρίες είναι ακριβές και μάλλον θα παραμείνουν ακριβές για αρκετά χρόνια.