Η SpaceX θέλει να φέρει το Starlink σε φορτηγά, καράβια και αεροπλάνα

Internet παντού
09 Μαρτίου 2021 09:51
Η SpaceX θέλει να φέρει το Starlink σε φορτηγά, καράβια και αεροπλάνα

Η SpaceX ζητά την  έγκριση της αμερικανικής αρχής τηλεπικοινωνιών FCC για να επεκτείνει την κάλυψη του δορυφορικού δικτύου της Starlink ώστε να προσφέρει γρήγορο internet σε φορτηγά, καράβια και αεροπλάνα. Οι εμπορικές mobile υπηρεσίες είναι ο νέος στόχος του Starlink το οποίο μετρά ήδη πάνω από 1.000 δορυφόρους σε τροχιά.

Η ανάγκη να παρέχουμε broadband υπηρεσίες σε μη υποστηριζόμενες περιοχές ποτέ δεν ήταν πιο ξεκάθαρη.

Για τη νέα αυτή υπηρεσία η SpaceX θα χρειαστεί “Earth Stations in Motion” ή ESIM σταθμούς, οι οποίοι θα είναι λίγο μεγαλύτεροι από τα συστήματα κεραιών που πουλάει τώρα η SpaceX στους καταναλωτές. Είναι αρκετά μεγάλα ακόμα για να τοποθετηθούν σε αυτοκίνητα, αλλά είναι μία εύκολη επιλογή στην εγκατάσταση για μεγάλα φορτηγά, καράβια, αεροπλάνα, ακόμα και μεγάλα τροχόσπιτα και γενικότερα μεγάλα μέσα μετακίνησης που περνούν από περιοχές χωρίς καλό επίγειο σήμα ή ακόμα και χωρίς καθόλου σήμα.

Δε θα χρειάζεται πλέον οι χρήστες να χάνουν τη συνδεσιμότητά τους όταν κινούνται, είτε πρόκειται για ένα φορτηγό που διασχίζει τη χώρα, είτε για ένα φορτηγό-πλοίο που μετακινείται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, είτε για μία πτήση εγχώρια ή και διεθνή.

Σε αντίθεση με τις Starlink κεραίες που τις εγκαθιστά ο χρήστης, οι mobile κεραίες θα εγκαθιστούνται μόνο “διαπιστευμένους εγκαταστάτες”.