Η VW δε φοβάται το Apple Car

Και η Nissan διαψεύδει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple
15 Φεβρουαρίου 2021 09:59
Η VW δε φοβάται το Apple Car

Ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσε στο Reuters πως δεν ανησυχεί για τα σχέδια της Apple για ένα Apple Car και για την πιθανή πρόοδο που έχει κάνει στον τομέα των μπαταριών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ο τυπικός τομέας που μπορείς να επικρατήσεις με ένα χτύπημα. Η Apple δεν θα το καταφέρει αυτό σε ένα βράδυ.

Και ενώ τα σχέδια της Apple δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα επίσημα, ο Diess δήλωσε πως οι προθέσεις της είναι λογικές, επειδή έχει ήδη εμπειρία σε μπαταρίες, software και design, ενώ έχει και τις βαθιές τσέπες που χρειάζεται για να μπει στο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, δε φοβόμαστε.

Η Volkswagen αναμένεται να αναπτύξει το δικό της software για αυτόνομα οχήματα για να μπορέσει να ανταγωνιστεί άλλες τεχνολογικές εταιρίες στον τομέα των δεδομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο μέτωπο των φημών για το μελλοντικό συνεργάτη της Apple, η Nissan αρνήθηκε τις φήμες πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν εξερευνήθηκε πιθανή συνεργασία στο παρελθόν.

Δε βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Apple. Ωστόσο η Nissan είναι πάντα ανοιχτή στην εξερεύνηση συνεργασιών για να επιταχύνει τη μεταμόρφωση της βιομηχανίας.

Το ρεπορτάζ των Financial Times έκανε λόγο για σύντομη επαφή των δύο εταιριών, ενώ ο λόγος που δεν προχώρησε η συνεργασία ήταν η διαφωνία για το branding των αυτοκινήτων, καθώς η Nissan δεν ήθελε τα αυτοκίνητα που θα κατασκεύαζε η ίδια, να φέρουν το brand της Apple.

Έχουμε τη δική μας ικανοποίηση πελατών ή οποία έρχεται με το αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε αμάξια. Ο τρόπος που τα σχεδιάζουμε, που τα αναπτύσσουμε και που τα κατασκευάζουμε θα είναι ως αυτοκινητοβιομηχανία, ως Nissan. – Ashwani Gupta, Nissan COO