Το ακυρωμένο Apple Car θα ήταν ένα...minivan;!

Διέρρευσαν πληροφορίες
15 Μαρτίου 2024 09:49
Το ακυρωμένο Apple Car θα ήταν ένα...minivan;!

Το πολυαναμενόμενο Apple Car, γνωστό ως Project Titan, ακυρώθηκε και επίσημα από την Apple χωρίς να μάθουμε ποτέ τι είχε τελικά στο μυαλό της. Ωστόσο, σχεδιαστικές πληροφορίες που διέρρευσαν, αποκαλύπτουν πως δεν ήταν τελικά ένα καλαίσθητο φουτουριστικό design που περιμέναμε όλοι. Στην πραγματικότητα, η Apple ετοίμαζε ένα ηλεκτρικό όχημα το οποίο θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως minivan.

Η πρώτη σχεδιαστική ιδέα προήλθε από το γνωστό πρώην σχεδιαστή της εταιρίας, Jony Ive, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μία πιο σύγχρονη εκδοχή του κλασσικού microbus της Volkswagen. Το όχημα είχε μέσα στην Apple το παρατσούκλι “bread loaf” (καρβέλι ψωμιού). Μετέπειτα προσαρμογές του design, το έφεραν πολύ κοντά σχεδιαστικά με το πρωτότυπο VW ID Buzz του 2017.

Στα τελικά στάδια του σχεδιασμού του, έμοιαζε με το Canoo Lifestyle Vehicle που βλέπετε στις εικόνες παραπάνω, με στρογγυλεμένες γωνίες, ενώ στο εσωτερικό ήταν ευρύχωρο και μινιμαλιστικό, πιθανώς ενσωματώνοντας τηλεοράσεις ή iPads μαζί με ένα σύγχρονο σύστημα κλιματισμού.

Παρά τον ενθουσιασμό στην Apple εσωτερικά για το τελικό design, το Project Titan ακυρώθηκε και δε θα μάθουμε ποτέ τι επιπτώσεις μπορεί να είχε στην αυτοκινητοβιομηχανία η είσοδος ενός κολοσσού στο μέγεθος της Apple.