Η Apple ακύρωσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοίμαζε εδώ και 10 χρόνια

Το project Titan φαίνεται ότι ακυρώθηκε
28 Φεβρουαρίου 2024 13:52
Η Apple ακύρωσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοίμαζε εδώ και 10 χρόνια

Τα τελευταία χρόνια φημολογείται ότι η Apple εργάζεται εντατικά για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, το οποίο θα είναι πλήρως αυτόνομο. Ωστόσο, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η Apple έχει ακυρώσει το project με εκατοντάδες εργαζόμενους πιθανότητα να αποχωρήσουν από την εταιρία. 

Τα νέα φέρνουν στη δημοσιότητα τα TechCrunch και Bloomberg και αναφέρουν ότι στελέχη της Apple ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια ενός meeting, με την ομάδα που είχε αναλάβει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ότι το project θα πρέπει να σταματήσει. Έτσι, όλοι όσοι εργάζονταν σε αυτό, θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα άλλο τμήμα της εταιρίας που ειδικεύεται στην AI. Αν ωστόσο δεν βρει κανένας υπάλληλος κάποιο άλλο πόστο μέσα σε 90 ημέρες, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει από την Apple. 

Ένας υπάλληλος ήρθε σε επικοινωνία με το TechCrunch και ανέφερε ότι στο project αυτό δούλευαν τελευταία περίπου 1.400 άνθρωποι, με την Apple να το έχει στα σκαριά από το 2014, με την κωδική ονομασία “Titan”. Αν και δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ τίποτα για το EV της Apple, φαίνεται ότι σε κάποια στιγμή, δούλενα πάνω από 5.000 άνθρωποι.  

Με τα χρόνια να περνούν, λοιπόν, η Apple στράφηκε σε άλλα προϊόντα της, ενώ η ομάδα του project Titan ένιωθε πίεση από ανώτερα στελέχη για να βιαστούν και να φέρουν κάτι στην αγορά.  

Επειδή μιλάμε για ρεπορτάζ και όχι για κάτι επίσημο, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.