Αυτοκίνητο Apple: Νέα πατέντα αποκαλύπτει το προηγμένο σύστημα οροφής του

Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ αποκαλύπτεται
02 Φεβρουαρίου 2022 18:48
Αυτοκίνητο Apple: Νέα πατέντα αποκαλύπτει το προηγμένο σύστημα οροφής του

Αυτή την εβδομάδα, το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών χορήγησε στην Apple μια πατέντα για ηλιοροφή αυτοκινήτου. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάτι που προορίζεται για κάποιο iPhone ή iPad, αλλά για ένα ακόμη κομματάκι του παζλ που ακούει στο όνομα ‘Apple Car’, καθώς η εταιρία συνεχίζει παρασκηνιακά να σχεδιάζει το πρώτο της αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, η πατέντα περιγράφει ένα προηγμένο σύστημα ηλιοροφής, το οποίο έχει γυαλί διαβαθμιζόμενης διαφάνειας. Αυτό σημαίνει πως ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη διαφάνειά του και έτσι να ρυθμίσει πόσο φως ηλίου θα μπαίνει στο όχημα. Μάλιστα, φαίνεται πως η ηλιοροφή της Apple θα μπορεί να ανοίγει κιόλας, όπως τα πλαϊνά παράθυρα, κάτι που δεν ισχύει στα σημερινά αυτοκίνητα με παρόμοιες τεχνολογίες, αφού εκεί η ηλιοροφή παραμένει σταθερή.

Παρακάτω θα βρείτε το σκίτσο που περιλαμβάνει η πατέντα.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως οι πατέντες για το Apple Car είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον, σε βαθμό που ειδικοί χρησιμοποιήσαν όλες όσες έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα, για να δημιουργήσουν ένα 3D μοντέλο που μας δείχνει πως μπορεί να μοιάζει περίπου το εν λόγω αυτοκίνητο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η Apple έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με κατασκευάστριες εταιρίες, για να βρει τον συνεργάτη με τον οποίο θα φέρει το Apple Car στην αγορά. Αν, λοιπόν, οι φήμες ευσταθούν, υπάρχει η πιθανότητα να δούμε το αυτοκίνητο της Apple μέσα στην επόμενη πενταετία.