Apple Car: Μόλις προσλήφθηκε ένα σημαντικό στέλεχος της Ford για το αυτοκίνητο της Apple

Συνεχίζει τις προσπάθειες η εταιρία
04 Μαΐου 2022 18:24
Apple Car: Μόλις προσλήφθηκε ένα σημαντικό στέλεχος της Ford για το αυτοκίνητο της Apple

Όπως αποκαλύπτει το νέο ρεπορτάζ του αξιόπιστου δημοσιογραφικού μέσου Bloomberg, η Apple μόλις προσέλαβε μια μηχανικό και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford, για να ενισχύσει την εσωτερική της ομάδα που αναπτύσσει το πρώτο της αυτοκίνητο.

Ο λόγος γίνεται για την Desi Ujkashevic, η οποία εργαζόταν στην πασίγνωστη αμερικάνικη κατασκευάστρια αυτοκίνητών από το 1991. Πριν την αποχώρησή της από τη Ford, είχε το ρόλο της διεθνής διευθυντρίας μηχανικής ασφάλειας αυτοκινήτου. Προηγουμένως η Desi επέβλεπε τη διεθνή ομάδα μηχανικών αμαξώματος, ενώ είχε περάσει και από το τμήμα μηχανικής ασφάλειας της Ford Ευρώπης και από το παγκόσμιο τμήμα τεχνικών λειτουργιών σχεδιασμού. Σύμφωνα πάντα με το προφίλ της στο LinkedIn, στα πρώτα της χρόνια η Desi είχε αναλάβει και άλλους ρόλους μηχανικού, στα τμήματα δοκιμών και αντοχής. Τέλος, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford είχε συνεισφέρει και στις πρόσφατες προσπάθειες της εταιρίας στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σίγουρα η πολυετής εμπειρία της στη Ford θα βοηθήσει σημαντικά την Apple, η οποία φημολογείται πως έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο δικό της αυτοκίνητο, στο λεγόμενο Apple Car, από το 2015.

Βέβαια, το εγχείρημα του αμερικανικού κολοσσού έχει ακουστεί πως συνάντησε αρκετά εμπόδια όλα αυτά τα χρόνια, εν μέρει εξαιτίας αλλαγών στην στρατηγική και σε αποχωρήσεις στελεχών. Για παράδειγμα, ο Doug Field, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ο επικεφαλής του φημολογούμενου Project Titan, αποχώρησε από την Apple για να ενταχθεί ξανά στη Ford τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Φυσικά, η Apple δε φαίνεται να τα έχει εγκαταλείψει, συνεχίζοντας τις προσλήψεις, οπότε μένει να δούμε πότε εν τέλει το εγχείρημά της θα αποδώσει καρπούς.