Η παραγωγή του Apple Car περνάει στην Kia;

Νέα αναφορά ενισχύει τις φήμες για συνεργασία με Hyundai
20 Ιανουαρίου 2021 10:24
Η παραγωγή του Apple Car περνάει στην Kia;

Μία νέα αναφορά έρχεται να ενισχύσει τις προηγούμενες φήμες περί συνεργασίας Hyundai και Apple για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το κορεατικό eDaily, η Hyundai ανέθεσε στη θυγατρική της, Kia, την κατασκευή του Apple Car.

Είναι γνωστό πως η Hyundai Motor Group, η οποία έλαβε μία πρόταση από την Apple για μία συνεργασία περί ηλεκτρικού οχήματος, έχει αναθέσει εσωτερικά στην Kia να αναλάβει αυτό το project. Αν η Kia αποφασίσει να προχωρήσει, η βάση της παραγωγής του Apple Car θα είναι στην Georgia των ΗΠΑ.

Η απόφαση της Hyundai έχει μία λογική, αφού η Kia διαθέτει ήδη εργοστάσιο στα εδάφη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Georgia, κάτι που σίγουρα θα βόλευε την Apple από πλευράς ανάπτυξης αλλά και παραγωγής, προσφέροντας στους Αμερικανούς την ικανοποίηση πως το όχημα της εταιρίας παράγεται εγχώρια.

Η Hyundai και η Apple δε σχολίασαν το δημοσίευμα, ενώ η Kia δήλωσε πως ερευνά τη συνεργασία για αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με διάφορες εταιρίες, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα την Apple. Η αναφορά ήταν αρκετή για να εκτοξεύσει τις μετοχές της Kia κατά 20% στο χρηματιστήριο της Σεούλ. Να σημειώσουμε επίσης πως η Kia άλλαξε την ονομασία της την προηγούμενη εβδομάδα, από “Kia Motors” σε απλό “Kia”, βασισμένη στη νέα στρατηγική που θα φέρει την εταιρία “πέρα από την απλή κατασκευή οχημάτων, στο να δημιουργήσει βιώσιμες λύσεις μετακίνησης”.

Η αλλαγή του εταιρικού μας ονόματος και του logo δεν είναι μόνο μία αισθητική αλλαγή. Αντιπροσωπεύει την επέκταση του ορίζοντά μας και την καθιέρωση νέων και ανερχόμενων επιχειρήσεων που ικανοποιούν και ξεπερνούν τις ποικίλες ανάγκες των πελατών μας παγκοσμίως. – Song Ho-sung, Πρόεδρος Kia