Τα βίαια video games σε μικρή ηλικία δε σε κάνουν βίαιο άνθρωπο 

10ετής μελέτη βάζει τέλος στις υποθέσεις

Τα βίαια video games σε μικρή ηλικία δε σε κάνουν βίαιο άνθρωπο

Μία μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, αποδεικνύει πως η έκθεση σε βίαια video games στην παιδική ηλικία δεν οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά ενήλικες ανθρώπους άνω των 20. Η έρευνα μάλιστα για πρώτη φορά επικεντρώθηκε σε δείγμα με χαμηλό εισόδημα.

Η έρευνα παρακολούθησε 500 συμμετέχοντες με μέσο όρο ηλικίας τα 14 έτη, για 10 ολόκληρα χρόνια. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, αυτούς που έπαιζαν βίαια video games ως παιδιά και έπειτα τα ελάττωσαν (4%), αυτούς που έπαιζαν αρκετά βίαια video games και αύξησαν την προτίμησή τους σε αυτά με τα χρόνια (23%) και αυτούς που έπαιζαν ελάχιστα βίαια video games και σταδιακά αύξησαν την προτίμησή τους σε αυτά (73%). Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν κάποια αύξηση στην επιθετική συμπεριφορά των υποκειμένων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι έφηβοι που παίζουν πολύ βίαια video games από μικρή ηλικία δε γίνονται επιθετικοί αργότερα στη ζωή τους.

Αρκετές έρευνες έως τώρα έχουν ασχοληθεί με το θέμα της επιθετικής συμπεριφοράς και των βίαιων video games, η συγκεκριμένη όμως ξεχωρίζει λόγω του βάθους χρόνου στο οποίο μελετήθηκαν τα υποκείμενα.

8 σχολιο(α)