Το Starship καταστράφηκε εντυπωσιακά σε μία κατά τα άλλα πετυχημένη δοκιμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποίησε ελιγμό που δεν έχουμε ξαναδεί σε σκάφος τέτοιου μεγέθους
10 Δεκεμβρίου 2020 09:37
Το Starship καταστράφηκε εντυπωσιακά σε μία κατά τα άλλα πετυχημένη δοκιμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά η ακυρωμένη δοκιμαστική πτήση του Starship SN8 πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν μία τεράστια μπάλα φωτιάς, αλλά όσα συνέβησαν στο μεσοδιάστημα κάνουν την SpaceX να μιλά για μία πολύ επιτυχημένη δοκιμή.

Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως τόσο ο Elon Musk όσο και η SpaceX ήθελαν να μετριάσουν τις προσδοκίες όσον αφορά αυτήν τη δοκιμή, με τον ιδρυτή της εταιρίας να δηλώνει πως είχε μόλις μία στις τρεις πιθανότητες για μία πετυχημένη προσγείωση.

Όσον αφορά την ίδια την εκτόξευση, το SN8 κατάφερε να φτάσει σε ένα υψόμετρο 12.5 χιλιομέτρων. Εκεί απενεργοποιήθηκαν οι κινητήρες Raptor και κατά τη διάρκεια της επιστροφής, επιχείρησε έναν ελιγμό όπου έφερε το σκάφος από οριζόντια θέση σε κάθετη λίγο πριν την προσγείωση. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα καθώς δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ κάτι τέτοιο από ένα τόσο μεγάλο σκάφος.

Παρόλα αυτά και ενώ είχε έρθει ήδη σε κάθετη θέση προσγείωσης, το σκάφος δεν κατάφερε να επιβραδύνει αρκετά και τυλίχτηκε στις φλόγες όταν άγγιξε το έδαφος σε μία εντυπωσιακή έκρηξη.

Η έκρηξη δεν απογοήτευσε τον Elon Musk ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος που η ομάδα συνέλλεξε όλα τα δεδομένα που ήθελε. Οι δοκιμές θα προχωρήσουν κανονικά με το SN9 το οποίο είναι ήδη έτοιμο.