Τώρα ξέρουμε πότε κυκλοφορεί το macOS Big Sur

Ετοιμάστε τα Mac και τα Macbook σας για τη μεγάλη αναβάθμιση
10 Νοεμβρίου 2020 21:25
Τώρα ξέρουμε πότε κυκλοφορεί το macOS Big Sur

Στο πλαίσιο του One More Thing event της Apple, το οποίο επικεντρώθηκε στα νέα μοντέλα των Mac συσκευών και την ανακοίνωση του δικού της υπερσύγχρονου M1 chip, μάθαμε και την ημερομηνία κυκλοφορίας του επόμενου update στο desktop λειτουργικό σύστημα, δηλαδή του macOS 11.0. 

Το macOS Big Sur, όπως θα ονομάζεται, θα κυκλοφορήσει σε μερικά 24ωρα από σήμερα και συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου.

Εκτός από την προφανή υποστήριξη για το Μ1 chip Θα φέρει μια πληθώρα βελτιώσεων τόσο αισθητικά στην εμφάνιση και τον σχεδιασμό του, έμπνευση από το iOS, καθώς και λειτουργικά.

Πρώτα απ'όλα θα ενσωματώσει ένα παραμετροποιήσιμο Control Center στα πρότυπα του iOS, μαζί με ένα κέντρο ειδοποιήσεων και widgets. Άλλες οπτικές αλλαγές θα παρατηρήσετε στα διαφανή παράθυρα, τα εικονίδια και το πώς αλλάζουν οι γραμματοσειρές ανάλογα με το φόντο εργασίας που επιλέξατε. 

Το Safari θα δεχθεί μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις του, με πολλές νέες παραμετροποιήσεις, βελτιώσεις στην ασφάλεια και φυσικά την εμφάνιση, κάτι που θα συμβεί και σε άλλες εφαρμογές της Apple οπως το Photos και το Mail. Η Apple πρόσθεσε και ένα Privacy Report πλήκτρο, το οποίο σας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο σας παρακολουθεί ένα website, ενώ θα μπορεί να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο webpages.

Εδώ θα βρείτε τις συσκευές που υποστηρίζονται από το Big Sur:

Θα αναβαθμίσετε απευθείας στη νέα έκδοση του macOS ή θα περιμένετε; Πείτε μας στα σχόλια.