Η Κίνα απαγορεύει στις online υπηρεσίες να "προκαλούν εξάρτηση" στα παιδιά

Νέοι νόμοι πέφτουν σαν βόμβα στα games και στα social media
19 Οκτωβρίου 2020 10:08
Η Κίνα απαγορεύει στις online υπηρεσίες να "προκαλούν εξάρτηση" στα παιδιά

Η Κίνα αναθεώρησε τη νομοθεσία της για να ενισχύσει την προστασία των ανήλικων online, αναγκάζοντας τους παρόχους internet προϊόντων και υπηρεσιών να αναλαμβάνουν δράση όταν είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου της επόμενης χρονιάς και ορίζει πως οι πάροχοι internet προϊόντων και υπηρεσιών “δε θα προσφέρουν σε ανήλικους προϊόντα και υπηρεσίες που προκαλούν εξάρτηση”.

Στις online υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται το gaming, το livestreaming και τα social media. Οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να δημιουργήσουν λειτουργίες όπως χρονικός περιορισμός χρήσης για τους ανήλικους, ενώ πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για το cyberbullying. Οι γονείς ανηλίκων που έχουν πέσει θύματα cyberbullying, θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από την υπηρεσία να διαγράψει ή να μπλοκάρει σχετικό περιεχόμενο. Οι νέοι νόμοι αναγκάζουν επίσης νηπιαγωγεία και σχολεία να αναφέρουν παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις ανηλίκων στις αρχές ασφαλείας.

Η νέα νομοθεσία πρακτικά επισημοποιεί τις προσπάθειές της Κίνας μέχρι τώρα για τον περιορισμό του εθιστικού περιεχομένου. Και ενώ επικεντρώνεται στην Κίνα, λόγω της τεράστιας αγοράς που αντιπροσωπεύει αυτή η χώρα, θα έχει αντίκτυπο στο σχεδιασμό υπηρεσιών και games σε παγκόσμιο επίπεδο.