Έπεσαν οι υπηρεσίες της Garmin μετά από επίθεση ransomware

Πονοκέφαλος για τους χρήστες
25 Ιουλίου 2020 11:19
Έπεσαν οι υπηρεσίες της Garmin μετά από επίθεση ransomware

Διακοπή όλων των υπηρεσιών της, των εφαρμογών, του website, ακόμα και του συγχρονισμού των δεδομένων της αντιμετωπίζει η Garmin. Με ανακοίνωσή της στο Twitter, αποκαλύπτει πως το πρόβλημα επηρεάζει και τα κέντρα επικοινωνίας της και έτσι δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, με email ή με online μηνύματα με τους πελάτες της. Δεν αποκάλυψε ποιος είναι ο λόγος αυτού του προβλήματος, σύμφωνα με το ZDNet όμως, η Garmin θα κλείσει τα πάντα για μερικές μέρες, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία ransomware επίθεση που άφησε κρυπτογραφημένο όλο το εσωτερικό της δίκτυο.

Στο Reddit αναφέρεται πως το ransomware που χρησιμοποιήθηκε είναι το WastedLocker, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από ένα συγκεκριμένο group που στοχοποιεί αμερικανικές εταιρίες και οργανισμούς, με τα λύτρα που ζητάνε να κυμαίνονται από $500.000 έως $10.000.000 σε Bitcoin.

Πέρα από τους χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν τα Garmin προϊόντα για την άθλησή τους, επηρεάζονται και οι χρήστες της flyGarmin υπηρεσίας, αποτρέποντας τους πιλότους να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση της βάσης δεδομένων πτήσεων στα συστήματά τους, ενώ έχει πέσει και η Garmin Pilot εφαρμογή.

Μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία των υπηρεσιών της Garmin, οι χρήστες της μοιράζονται στα social media τρόπους για να σώσετε τα δεδομένα άσκησής σας σε συνεργαζόμενες εφαρμογές, για να μη χάσετε τις πληροφορίες σας.