Ακυρώθηκαν πάνω από 800 χειρουργεία μετά από ransomware επίθεση

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην Αγγλία
15 Ιουνίου 2024 10:33
Ακυρώθηκαν πάνω από 800 χειρουργεία μετά από ransomware επίθεση

Το NHS της Αγγλίας αποκάλυψε το μέγεθος των επιπτώσεων της ransomware επίθεσης που δέχθηκαν τα νοσοκομεία του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να ακυρωθούν πάνω από 800 χειρουργεία που ήταν προγραμματισμένα αυτήν και την προηγούμενη εβδομάδα.

Πολλά νοσοκομεία του Λονδίνου έχουν κλειδωθεί έξω από τα συστήματά τους, μετά την ransomware επίθεση της 3ης Ιουνίου. Μεταγγίσεις και εξετάσεις αίματος έχουν σταματήσει. Δύο μέρες μετά την επίθεση αποκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, αλλά όποιες διαδικασίες και επεμβάσεις έχουν να κάνουν με υπηρεσίες παθολογίας, έχουν αναβληθεί.

Τα δεδομένα της πρώτης εβδομάδας μετά την επίθεση (3-9 Ιουνίου) δείχνουν πως περισσότερα από 800 προγραμματισμένα χειρουργεία και 700 ραντεβού ασθενών έχουν αναβληθεί. Επικεντρωνόμαστε στην επαναφορά του συστήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η πλήρης αποκατάσταση θα διαρκέσει περισσότερο και θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμός εξετάσεων και ραντεβού, κάτι που σημαίνει πως οι επιπτώσεις του χτυπήματος θα είναι αισθητές μέσα στους επόμενους μήνες.