Hackers νοσοκομείων Λονδίνου: Συγγνώμη αλλά δεν φταίμε εμείς για την κατάσταση

Συνεχίζεται η ομηρεία των νοσοκομείων
20 Ιουνίου 2024 09:26
Hackers νοσοκομείων Λονδίνου: Συγγνώμη αλλά δεν φταίμε εμείς για την κατάσταση

Τα νοσοκομεία του Λονδίνου ακόμα πασχίζουν με την ransomware επίθεση της hacker ομάδας Qilin και αυτοί που υποφέρουν φυσικά είναι οι ασθενείς, καθώς έχουν αναβληθεί πάνω από 1.000 χειρουργεία και ακόμα περισσότερα ραντεβού εξετάσεων.

Τώρα, η Qilin επικοινώνησε με το BBC μέσω της υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων qTox, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την επίθεση ως μία μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας.

Ναι, ξέρουμε για την κατάσταση. Λυπούμαστε για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτήν. Ωστόσο δε θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους και σας ζητάμε να μη μας αποδώσετε την ευθύνη.

Η ομάδα Qilin θεωρείται πως έχει τη βάση της στη Ρωσία, ωστόσο οι ίδιοι δεν αποκάλυψαν την τοποθεσία τους. Ισχυρίζονται πως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δε βοηθάει “στον πόλεμο”.

Δεν έχει δώσει ούτε μία λίρα για τις ζωές αυτών που πολεμούν στο μέτωπο του ελεύθερου κόσμου. Οι πολίτες μας πεθαίνουν σε άνιση μάχη, από την έλλειψη φαρμάκων και αίματος δοτών.

Από τα λεγόμενα, το BBC υποθέτει πως αναφέρονται στον πόλεμο Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά η Qilin αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική ή τη γεωγραφία “για λόγους ασφαλείας”. Προειδοποίησαν μάλιστα πως σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα τα κλεμμένα δεδομένα των νοσοκομείων.