Πιθανώς να υπάρχουν 6 δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη στο γαλαξία μας 

Με ωκεανούς νερού σε υγρή μορφή

Πιθανώς να υπάρχουν 6 δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη στο γαλαξία μας

Μία νέα ανάλυση των δεδομένων του Kepler, οδηγεί τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τον αριθμό των πλανητών οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη και έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν ζωή. Αυτοί οι πλανήτες πρέπει να έχουν παρόμοιο μέγεθος με τη Γη, να είναι βραχώδης, να διαθέτουν νερό σε υγρή μορφή και να περιστρέφονται γύρω από ένα άστρο τύπου G με τροχιά στην κατοικήσιμη ζώνη όπου οι θερμοκρασίες δεν είναι ούτε πολύ υψηλές ούτε πολύ χαμηλές για να διατηρείται το νερό στην υγρή μορφή του.

Θα έλεγε κάποιος ότι τέτοιοι πλανήτες θα ήταν δύσκολο να βρεθούν δεδομένου του μικρού μεγέθους τους και την απόσταση από τα άστρα, αλλά νέες τεχνικές στην αναζήτηση αυτών αποκαλύπτουν πως μόνο στο γαλαξία μας, μπορεί να έχουμε περίπου 6 δισεκατομμύρια τέτοιους πλανήτες.

Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε στο The Astronomical Journal και η ερευνήτρια Michelle Kunimoto τονίζει τη σημασία της για τις μελλοντικές αποστολές εύρεσης ζωής.

Εκτιμώντας πόσο κοινά είναι τα διαφορετικά είδη πλανητών γύρω από διαφορετικά άστρα, μπορούμε να θέσουμε σημαντικούς περιορισμούς στο σχηματισμό των πλανητών και τις εξελικτικές θεωρίες και να βοηθήσουμε στη βελτιστοποίηση των μελλοντικών αποστολών για την εύρεση εξωπλανητών.

1 σχολιο(α)