Η HTC αποκαλύπτει τρία νέα Vive Cosmos Virtual Reality Headsets

Υποδεχθείτε τα Play, Elite και XR
21 Φεβρουαρίου 2020 09:02
Η HTC αποκαλύπτει τρία νέα Vive Cosmos Virtual Reality Headsets

Το VR έχει έρθει ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων τελευταία, μεταξύ άλλων χάρη στην επερχόμενη κυκλοφορία του άκρως αναμενόμενου παιχνιδιού της Valve, Half-Life: Alyx, αλλά και χάρη σε ποιοτικούς πρόσφατους τίτλους, όπως το The Walking Dead: Saints & Sinners.

Στο κλίμα αυτό η HTC έρχεται να προσφέρει τρείς νέες προτάσεις για τους αυτούς που θέλουν να επενδύσουν σε κάποιο headset εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, τα νέα μοντέλα ανήκουν στη σειρά Vive Cosmos. Το αρχικό Vive Cosmos είχε κάνει το ντεμπούτο του πέρυσι, προσφέροντας μια high-end εμπειρία που το τοποθετούσε μεταξύ των Oculus Rift S και Valve Index.

Τα νέα μοντέλα είναι τα Vive Cosmos Play, Elite και XR. Όλα έρχονται με την ίδια LCD οθόνη ανάλυσης 2,880 x 1,700 και με 90Hz ρυθμό ανανέωσης και όλα έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Συγκεκριμένα, το μπροστινό μέρος της συσκευής, το faceplate όπως το ονομάζει η HTC, μπορεί να αφαιρεθεί. Αυτή η modular φύση σας επιτρέπει να προσθέσετε χαρακτηριστικά στο εκάστοτε VR headset.

Το Vive Cosmos Play είναι η πιο προσιτή πρόταση και έρχεται με ένα faceplate που επιτρέπει υποστήριξη για inside-out tracking με τέσσερις κάμερες. Η πιο προηγμένη πρόταση είναι το Cosmos Elite, το οποίο κάνει tracking με δύο εξωτερικούς αισθητήρες. Φυσικά, τα headsets χρησιμοποιούν τα Vive controllers, ενώ υποστηρίζουν και διάφορα αξεσουάρ της Vive πλατφόρμας, όπως το Wireless Adapter.

Όσον αφορά το Cosmos XR τώρα, πρόκειται για ένα mixed-reality headset με δύο pass-through κάμερες και απευθύνεται στους developers περιεχομένου.

Για την ώρα η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Cosmos Play παραμένουν άγνωστα. Το Elite από την άλλη θα κυκλοφορήσει μέχρι το Μάρτιο και η τιμή του ανέρχεται σε £899. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε πατώντας εδώ.