Η SpaceX έχασε τον Falcon 9 πύραυλο κατά την επιστροφή του στη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δορυφόροι όμως αναπτύχθηκαν επιτυχώς
18 Φεβρουαρίου 2020 10:50
Η SpaceX έχασε τον Falcon 9 πύραυλο κατά την επιστροφή του στη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πέμπτη αποστολή της SpaceX για την εκτόξευση 60 δορυφόρων Starlink σε τροχιά ήταν επιτυχημένη για το φορτίο του πυραύλου, όχι όμως για τον ίδιο τον Falcon 9 πύραυλο ο οποίος έχασε την πλατφόρμα προσγείωσης και έπεσε στη θάλασσα κατά την επιστροφή του στη Γη.

Το Of Course I Still Love You drone πλοιάριο ήταν στον Ατλαντικό Ωκεανό για να υποδεχτεί τον Falcon 9 οχτώ λεπτά μετά την εκτόξευσή του, ωστόσο η κάμερα δεν έδειξε ποτέ τον πύραυλο να προσγειώνεται. Αντίθετα, διακρίνεται ένα σύννεφο σκόνης στα δεξιά της κάμερας και έπειτα σταγόνες νερού στο γυαλί της, καθώς ο πύραυλος έπεσε “μαλακά” στη θάλασσα δίπλα στο πλοιάριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX χάνει την προσγείωση στη θαλάσσια πλατφόρμα, ωστόσο μετρά περισσότερες επιτυχημένες προσπάθειες παρά αποτυχημένες. Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος πύραυλος πέτυχε ρεκόρ ετοιμότητας για την SpaceX, αφού επαναχρησιμοποιήθηκε μόλις 63 μέρες πριν, τη στιγμή που το ρεκόρ της εταιρίας ήταν 72 μέρες. Καθώς η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει τις Starlink εκτοξεύσεις της, θα προσπαθήσει να μειώσει το χρόνο ετοιμότητας ακόμα περισσότερο.