Jack Dorsey: Μην περιμένετε δυνατότητα επεξεργασίας στο Twitter

Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης από τον CEO της εταιρίας
16 Ιανουαρίου 2020 09:34
Jack Dorsey: Μην περιμένετε δυνατότητα επεξεργασίας στο Twitter

Η διαρκής επιθυμία των χρηστών του Twitter είναι η δυνατότητα να επεξεργαστούν τα tweets τους σε περίπτωση που κάνουν κάποιο λάθος, ορθογραφικό ή άλλου είδους. Αρκετοί μάλιστα θα ήταν ικανοποιημένοι ακόμα και με ένα μικρό χρονικό παράθυρο μερικών λεπτών. Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε ένα edit πλήκτρο, αφού το Twitter ήταν θετικό στην ιδέα από το 2016, παραδεχόμενο πως μία μορφή επεξεργασίας χρειάζεται οπωσδήποτε.

Ωστόσο από τότε φαίνεται πως έχουν αλλάξει τα πράγματα και η πιθανότητα να δούμε ένα edit button απομακρύνεται. Σε ένα Q&A στο Wired, ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, δήλωσε πως “μάλλον δε θα το κάνουμε ποτέ”. Όταν πρωτοξεκίνησε η λειτουργία του, τα tweets στέλνονταν με SMS. “Όταν στέλνεις ένα μήνυμα δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Θέλαμε να διατηρήσουμε αυτήν την αρχή, αυτό το αίσθημα στην αρχή”, δήλωσε.

Το Twitter πλέον λειτουργεί περισσότερο σαν δημόσιο αρχείο. Η διασπορά της παραπληροφόρησης είναι μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας και αισθάνεται πως αν ο καθένας μπορεί να επεξεργάζεται τα tweets του θα επιβαρύνει το πρόβλημα.

Μπορεί να στείλετε ένα tweet και κάποιος να το κάνει retweet. Μία ώρα μετά μπορεί να αλλάξετε τελείως το περιεχόμενο αυτού του tweet. Το άτομο που έκανε το retweet του αρχικού tweet τώρα κάνει retweet και αναμεταδίδει κάτι τελείως διαφορετικό.

Όσο για το μικρό παράθυρο επεξεργασίας, εμφανίζεται και εκεί αρνητικός. "Αν θέσουμε ένα λεπτό προθεσμία για να επεξεργαστείτε το tweet, αυτό θα σημαίνει πως θα αργήσουμε να το δημοσιοποιήσουμε, επειδή μόλις βγει ο κόσμος το βλέπει".