Ο Trump θα ενημερώνει για τον πόλεμο με το Ιράν μέσω...Twitter

Ξεσηκώνει αντιδράσεις στις ΗΠΑ
06 Ιανουαρίου 2020 11:03
Ο Trump θα ενημερώνει για τον πόλεμο με το Ιράν μέσω...Twitter

Μετά τη διαταγή για τη δολοφονία ενός κορυφαίου Ιρανού αξιωματούχου και την ενημέρωση προς το Ιράν ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στοχεύουν 52 ιρανικούς στόχους μέσω…Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη social media πλατφόρμα για να ενημερώσει ακόμα και τους δικούς του αξιωματούχους. Καλεί λοιπόν το Κογκρέσο να τον ακολουθήσει στο Twitter για να λαμβάνει ενημερώσεις σχετικά με τον πόλεμο με το Ιράν.

Ο Donald Trump ακροβατεί στα όρια της παρανομίας αφού η κήρυξη πολέμου απαιτεί την έγκριση από το Κογκρέσο, ενώ έγκλημα πολέμου θεωρείται και η στόχευση πολιτισμικών στόχων, τους οποίους δήλωσε δημόσια πως έχει στο στόχαστρο ο Trump. Φυσικά, ο τελευταίος πολεμικός παροξυσμός του Trump έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Ο Donald Trump χρησιμοποιεί ευρέως το Twitter για να ασκήσει πολιτική, να εκτοξεύσει απειλές προς άλλες χώρες, να κάνει εθνικές ανακοινώσεις, ακόμα και να απολύσει μέλη της κυβέρνησής του. Κι αν αναρωτιέστε ποια η θέση του Twitter, τον Ιανουάριο του 2018 αποφάσισε πως “το να μπλοκάρει έναν παγκόσμιο ηγέτη από την πλατφόρμα ή να αφαιρέσει τα αμφιλεγόμενα tweets του θα σήμαινε πως αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες” και έτσι αποφάσισε να αφήσει το λογαριασμό του Donald Trump ακέραιο, ανεξάρτητα από το τι έλεγε, δημιουργώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τους χρήστες του.