ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Donald Trump θα επιστρέψει σε Facebook και Instagram

Αποφάσισε η εταιρία του Mark Zuckerberg
26 Ιανουαρίου 2023 09:02
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Donald Trump θα επιστρέψει σε Facebook και Instagram

Όπως σας ενημερώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump θέλει να επιστρέψει στα social media της Meta, Facebook και Instagram, στέλνοντας μια επιστολή στην εταιρία για να συζητήσουν την “ταχεία επαναφορά του στην πλατφόρμα”.

Τώρα, ο κολοσσός του Mark Zuckerberg αποφάσισε. Και επίσημα, οι λογαριασμοί του  Donald Trump στα Facebook και Instagram θα αποκατασταθούν «μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, τόνισε:

Το κοινό θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τι λένε οι πολιτικοί του - τα καλά, τα κακά και τα άσχημα - ώστε να μπορεί να κάνει τεκμηριωμένες επιλογές στην κάλπη. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια για τα όσα μπορούν να πουν οι άνθρωποι στην πλατφόρμα μας.

Για την ιστορία, όταν ο Trump έχασε την πρόσβασή του στο Facebook, δεν υπήρχε άλλος λογαριασμός στο social media με περισσότερους followers. Το ban της Meta είχε πραγματοποιηθεί το 2020, μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2021, η Meta αποφάσισε να παρατείνει το ban και να επανεξετάσει την επαναφορά του Trump μετά από δύο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Trump σχολίασε την απόφαση του Meta μέσα από το δικό του κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, τονίζοντας πως το Facebook «έχασε δισεκατομμύρια» όταν έκανε ban «τον αγαπημένο σας Πρόεδρο, εμένα».

Πλέον, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα, αφού έχει υπογράψει αποκλειστική συμφωνία με το Truth Social που τον δεσμεύει να κάνει τις αναρτήσεις του πρώτα εκεί, τουλάχιστον με διαφορά έξι ωρών. Αν ο Trump αποφασίσει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί κανονικά το Facebook, αλλά και το Twitter, στο οποίο ο λογαριασμός του αποκαταστάθηκε πέρυσι μετά την εξαγορά από τον Elon Musk, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με νομικές επιπτώσεις.