Η επιδρομή στην Περιοχή 51 ήταν απόλυτη αποτυχία (ΕΙΚΟΝΑ)

Οι εκατομμύρια συμμετοχές του Facebook post έγιναν μερικές δεκάδες μόλις παρουσίες
21 Σεπτεμβρίου 2019 09:20
Η επιδρομή στην Περιοχή 51 ήταν απόλυτη αποτυχία (ΕΙΚΟΝΑ)

Τον Ιούνιο μία πρόσκληση στο Facebook που ξεκίνησε ως φάρσα, έγινε γρήγορα δημοφιλής σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και καλούσε ανθρώπους να εισβάλουν στην Περιοχή 51 στη Νεβάδα για να αποκαλύψουν τα μυστικά του κράτους για τους…εξωγήινους. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή και η είδηση έπαιξε στα παγκόσμια media, αναγκάζοντας την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας πως καμία παραβίαση της στρατιωτικής βάσης δε θα γίνει ανεκτή.

Τι έγινε λοιπόν χτες στην Περιοχή 51; Όχι πολλά. Μόλις 75 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη και κανείς δεν προσπάθησε να εισέλθει στη βάση. Ένας άντρας συνελήφθη επειδή ούρησε κοντά στην είσοδο. Η “επιδρομή” μετατράπηκε σε εορταστική εκδήλωση, με τους συμμετέχοντες να φορούν τις στολές τους και να φωτογραφίζονται.

Η Περιοχή 51 είναι μία στρατιωτική βάση η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αεροσκαφών. Η μυστικοπάθεια που περιέβαλε τη βάση τροφοδότησε πολλές θεωρίες συνομωσίας, με την πιο διάσημη ίσως να είναι πως στη βάση φιλοξενούνται τα πτώματα των εξωγήινων και το σκάφος τους που συνετρίβη στο Roswell το 1947. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για θεάσεις UFO γύρω από την περιοχή, ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται πλήρως τη μυθολογία γύρω από την Περιοχή 51.