Το LightSail 2 αποδεικνύει πως η κίνηση με το φως του Ήλιου είναι εφικτή

Και ανοίγει νέους δρόμους στη διαστημική πτήση
01 Αυγούστου 2019 09:37
Το LightSail 2 αποδεικνύει πως η κίνηση με το φως του Ήλιου είναι εφικτή

Η Planetary Society επιβεβαίωσε πως το LightSail 2 μεταφέρθηκε σε υψηλότερη τροχιά χρησιμοποιώντας μόνο το ηλιακό ιστίο του, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως διαστημικά σκάφη μπορούν να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο το φως του Ήλιου.

Η ομάδα εδάφους πλέον θα επικεντρωθεί τον επόμενο μήνα στην αύξηση του ύψους της τροχιάς, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τον έλεγχο του σκάφους μέσω software updates και νέων τεχνικών. Μετά την πάροδο του μήνα, το LightSail 2 θα αρχίσει τη σταδιακή του πτώση στην ατμόσφαιρα που διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Η Planetary Society σκοπεύει να μοιραστεί όλα τα δεδομένα της με την επιστημονική κοινότητα, ώστε οι μελλοντικές διαστημικές πτήσεις να επωφεληθούν από αυτήν την τεχνολογία. Πέρα από τις μεγάλες πτήσεις στο βαθύ διάστημα, μπορούν να ωφεληθούν και οι απλοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, καθώς θα μπορούν να διορθώσουν την πορεία τους απλά χρησιμοποιώντας την απαλή ώθηση των ακτινών του Ήλιου.

Να υπενθυμίσουμε πως περίπου 50.000 μέλη της Planetary Society και πολίτες σε πάνω από 100 χώρες χρηματοδότησαν το project μαζί με ιδρύματα και εταιρίες, συγκεντρώνοντας πάνω από $7 εκατομμύρια.

Το LightSail 2 αποδεικνύει τη δύναμη της υποστήριξης του κόσμου. Αυτή η στιγμή μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση που ανοίγει τη διαστημική εξερεύνηση σε περισσότερους “παίκτες”. Με εκπλήσσει το γεγονός πως 50.000 άνθρωποι ενώθηκαν για να πετάξουν με ένα ηλιακό ιστίο. Σκεφτείτε αν αυτό το νούμερο γινόταν 500.000 ή 5 εκατομμύρια. Είναι εντυπωσιακό. – Jennifer Vaughn, COO της Planetary Society