Η δεύτερη προσπάθεια συλλογής δειγμάτων από τον αστεροειδή Ryugu ήταν δύσκολη υπόθεση και η ομάδα του Hayabusa2 το ήξερε. Αποφάσισε όμως να συνεχίσει με την αποστολή και δικαιώθηκε. Τώρα, έδωσε στη δημοσιότητα και το video από την αποστολή αυτή.
This is a 10x speed animation captured with the small monitor camera (CAM-H) during 2nd touchdown. CAM-H was installed by public donation — thank you everyone! Image time: 2019/7/11 10:03:54 ~ 10:11:44 JST, at altitudes 8.5m ~ 150m. (? JAXA) https://t.co/ZrzegHABYU pic.twitter.com/owtaDxZx0m
— HAYABUSA2@JAXA (@haya2e_jaxa) July 26, 2019
Στο video βλέπετε τη σκιά του Hayabusa2 καθώς αυτό πλησιάζει αργά την επιφάνεια του αστεροειδούς. Μόλις ο βραχίονας του σκάφους έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια, πυροδοτείται ο μηχανισμός, συλλέγεται το δείγμα και το σκάφος φεύγει και πάλι προς το διάστημα ανάμεσα από αιωρούμενες πέτρες και σκόνη, απόρροια της έκρηξης.
Το video καταγράφηκε από την CAM-H κάμερα του Hayabusa2 η οποία αξίζει να σημειώσουμε πως χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδιωτικές συνεισφορές των Ιαπώνων.
Tags
Must Read
Ο Milky Way είχε «φάει» έναν άλλο γαλαξία στο παρελθόν και οι επιστήμονες βρήκαν τα ίχνη!
Αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη
Το σύμπαν μάλλον δεν έχει την ομοιομορφία που πιστεύαμε