Οι Γερμανοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν το iPhone τους ως ταυτότητα

Η νέα NFC υποστήριξη στο iOS 13 φέρνει αλλαγές
24 Ιουνίου 2019 10:19
Οι Γερμανοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν το iPhone τους ως ταυτότητα

Το NFC στα iPhone έως τώρα επέτρεπε μόνο ανέπαφες συναλλαγές, το iOS 13 όμως επέκτεινε την υποστήριξη NFC και η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσε να το εκμεταλλευτεί. Με την έλευση του νέου λογισμικού, οι Γερμανοί θα μπορούν πλέον να σκανάρουν την ταυτότητά τους, να την αποθηκεύσουν στο iPhone τους και να τη χρησιμοποιούν τόσο online όσο και για τα check-ins στα διεθνή αεροδρόμια.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών καλωσορίζει αυτό το σημαντικό βήμα. Αυτό θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες των mobile Apple συσκευών να επωφεληθούν από τις ψηφιακές εφαρμογές όπως τα ID, ePass και eVisum. Ο καθένας θα μπορεί να κάνει check-in σε διεθνή αεροδρόμια. Η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες ήταν σε επαφή με την Apple για μεγάλο διάστημα.

 

Η Apple ανακοίνωσε πως θα  ανοίξει το NFC interface με το επόμενο λειτουργικό της σύστημα, το iOS 13, το φθινόπωρο του 2019. Ταυτόχρονα η AusweisApp2 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης η οποία είναι συμβατή με τα iPhone, θα είναι έτοιμη για download στο Apple Store, ώστε η online ID λειτουργία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα iPhones.

Το πόσοι Γερμανοί θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα δυνατότητα μένει να φανεί. Υπάρχει αρκετά ισχυρή κουλτούρα περί ιδιωτικότητας στη χώρα και πολλοί δε θέλουν να αφήσουν ηλεκτρονικά ίχνη. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα μετρητά παραμένουν ακόμα τόσο δημοφιλή στη Γερμανία, όπως σημειώνει και το Bloomberg.

Να σημειώσουμε πως οι Ιάπωνες έχουν επίσης υιοθετήσει τη δυνατότητα να σκανάρουν τις ταυτότητές τους οι οποίες περιέχουν NFC chip, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρησιμοποιήσει τη νέα δυνατότητα για να επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες να σκανάρουν τα διαβατήρια τους ανεξαρτήτως από την έκβαση του Brexit.

Tags: