Η Virgin Galactic μετακομίζει στο Spaceport America

Σχεδόν έτοιμη για διαστημικό τουρισμό
12 Μαΐου 2019 10:34
Η Virgin Galactic μετακομίζει στο Spaceport America

Ο Sir Richard Branson ανακοίνωσε πως η Virgin Galactic μεταφέρει διαστημικό εξοπλισμό και προσωπικό από την έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια, στο νέο διαστημικό της κέντρο, το Spaceport America στο Νέο Μεξικό, αφού “το πρόγραμμα έχει προχωρήσει επαρκώς”.

Οι δοκιμές του VSS Unity ήταν επιτυχημένες έως τώρα και το εμπορικό σκάφος της εταιρίας, VMS Eve θα είναι έτοιμο για πτήσεις το καλοκαίρι, με πρώτο επιβάτη τον ίδιο τον Branson. Από εκεί και πέρα, οι τουριστικές πτήσεις στα όρια του διαστήματος θα είναι καθημερινότητα για την Virgin Galactic.

H περιπέτεια της Virgin Galactic ήταν από την αρχή στενά συνυφασμένη με το Νέο Μεξικό και το Spaceport America και οι ιστορίες μας ξεδιπλώθηκαν μαζί. Το Νέο Μεξικό έκανε πράξη την υπόσχεσή του για να προσφέρει το πρώτο διαστημοδρόμιο στον κόσμο. Σήμερα, δε θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που ανακοινώνω πως από τη μεριά μας, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε στο Νέο Μεξικό την πρώτη στον κόσμο διαστημογραμμή. Η Virgin Galactic επιστρέφει στο Νέο Μεξικό όπου μαζί θα ανοίξουμε το διάστημα για να αλλάξουμε τον κόσμο μια και καλή. – Richard Branson