Valve Index: Το νέο υπερσύγχρονο VR Headset που ζητά €1079

Αποκαλύφθηκε πλήρως η πρόταση της Valve
01 Μαΐου 2019 14:46
Valve Index: Το νέο υπερσύγχρονο VR Headset που ζητά €1079

Έπειτα από την έντονη φημολογία τον τελευταίο καιρό και ένα teaser πριν μερικές εβδομάδες, η Valve αποκάλυψε επίσημα το VR headset της. Ο λόγος γίνεται για το Valve Index, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο, με τις προ-παραγγελίες του να ξεκινούν από σήμερα.

Το Index βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και απευθύνεται στους απαιτητικούς χρήστες που αναζητούν την καλύτερη δυνατή VR εμπειρία. Για να απολαύσετε το σύνολο των δυνατοτήτων του θα χρειαστείτε το Index headset, τα Index controllers και τα νέα base stations. Σε αντίθεση με το Oculus Rift S που ανακοινώθηκε πρόσφατα και χρησιμοποιεί εσωτερικό tracking, η πρόταση της Valve έχει εξωτερικούς αισθητήρες για την ανίχνευση της κίνησης.

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε δύο 1440 x 1600 LCD οθόνες, με πλήρης κάλυψη του RGB φάσματος για κάθε pixel και τη νέα τεχνολογία ultra-low persistence global backlight illumination. Συγκριτικά, το Vive είχε συνδυαστικά οθόνη ανάλυσης 2160×1200, ενώ το Oculus Rift S έχει μια οθόνη ανάλυσης 2560×1440. Συνεχίζοντας, οι οθόνες του Index θα υποστηρίζουν 80/90/120/144Hz και υπόσχονται μειωμένο 'screen door' effect, καθώς και 20 μοιρών μεγαλύτερο Field of View από το Vive.

Παράλληλα, το Index διαθέτει πολλές επιλογές παραμετροποίησης ώστε να προσαρμόζεται όσο καλύτερα γίνεται στο κεφάλι του κάθε χρήση, ενώ έχει ενσωματωμένα ακουστικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν πιο φυσικό ήχο. Μάλιστα, το headset είναι εξοπλισμένο και με δύο κάμερες στο μπροστινό του μέρος.

Περνώντας στα νέα χειριστήρια, η Valve επισημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνουν τις αλληλεπιδράσεις με ανοιχτά τα χέρια και τις μεγάλες περιόδους παιχνιδιού. Παράλληλα, η εταιρία έχει εξασφαλίσει ότι οι παίκτες μπορούν να αλληλεπιδρούν με περιβάλλοντα, αντικείμενα και ανθρώπους ακριβώς όπως κάνουν στον πραγματικό κόσμο. Για να το πετύχει αυτό, μαζί με τις τυποποιημένες εισόδους όπως τα πλήκτρα στο μπροστινό μέρος, τα Index χειριστήρια είναι εξοπλισμένα με 87 αισθητήρες που μπορούν να εντοπίσουν τη θέση των χεριών, τη θέση των δακτύλων, την κίνηση και την πίεση, επιτρέποντας πιο ρεαλιστικές και φυσικές κινήσεις, αντί να στηρίζονται σε σκανδάλες και άλλους συμβιβασμούς.

Η τιμή ολόκληρου του kit που περιλαμβάνει το Index, τα δύο χειριστήριά του και τα δύο base stations ανέρχεται σε €1079. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως υπάρχει συμβατότητα με τα HTC Vive και Vive Pro. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το headset με τα χειριστήρια και τους αισθητήρες που ήδη έχετε ή να αναβαθμήσετε το Vive με τα νέα χειρηστήρια του Index.

Πέρα από το πλήρες πακέτο, λοιπόν, που θα κοστίζει €1079, μπορείτε να αγοράσετε το Headset και τα χειριστήρια έναντι €799. Εναλλακτικά, το headset κοστίζει μόνο του €539, τα χειριστήρια κοστίζουν €299 και το κάθε base station κοστίζει €159.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Valve.