Η Huawei περνάει στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται να μηνύσει τις ΗΠΑ

Ήδη η CFO μήνυσε τον Καναδά
06 Μαρτίου 2019 08:41
Η Huawei περνάει στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται να μηνύσει τις ΗΠΑ

Η Huawei φαίνεται πως δεν πρόκειται να δεχθεί παθητικά τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ. Ήδη η CFO της εταιρίας, Meng Wanzhou, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενάντια της καναδικής κυβέρνησης για την απόφασή της να την εκδόσει στις ΗΠΑ. Οι δικηγόροι της Wanzhou κατηγορούν την καναδική αστυνομία πως παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα της ίδιας, συλλαμβάνοντάς την μόνο αφού είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο.

Κάτω από το πρόσχημα ενός ελέγχου ρουτίνας στα σύνορα, οι αστυνομικοί παράνομα έθεσαν υπό κράτηση την ενάγουσα, την έψαξαν και την ανέκριναν για να βρουν στοιχεία.

Πέρα από αυτό, η Huawei ετοιμάζεται να μηνύσει τις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα για την απαγόρευση των προϊόντων της από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, σύμφωνα πάντα με τους New York Times.

Θα προσπαθήσει να αποδείξει πως οι δράσεις των ΗΠΑ ξεχωρίζουν μία εταιρία για τιμωρία χωρίς δίκη – μία δράση η οποία απαγορεύεται από το σύνταγμα των ΗΠΑ.

Η Huawei θα προσπαθήσει να προκαλέσει την ανάκληση των νόμων που απαγορεύουν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei και της ZTE, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να κινηθούν με πιο δημόσιο τρόπο εναντίον της εταιρίας. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στην Huawei να υπερασπιστεί τον εαυτό της με πιο απτά μέσα.