Το νέο Chromecast πωλήθηκε σε κατάστημα πριν ακόμα ανακοινωθεί

Ελάχιστες πλέον οι εκπλήξεις της 9ης Οκτωβρίου
01 Οκτωβρίου 2018 06:35
Το νέο Chromecast πωλήθηκε σε κατάστημα πριν ακόμα ανακοινωθεί

Μαζί με τα νέα Pixel – για τα οποία ήδη γνωρίζουμε πολλά μέσα από leaks – υπήρχε το ερώτημα αν η Google θα παρουσίαζε και τη νέα γενιά Chromecast. Το ερώτημα όχι μόνο απαντήθηκε αλλά αποκάλυψε και πολλά για τη νέα συσκευή της Google, αφού πωλήθηκε κατά λάθος σε ένα κατάστημα Best Buy. Ένας χρήστης Reddit πήγε στο κατάστημα για να ψωνίσει μία Chromecast συσκευή δεύτερης γενιάς, αλλά παρατήρησε πως η συσκευασία και το design ήταν ελαφρώς διαφορετικό από την προηγούμενή του συσκευή.

Στο ταμείο ο υπάλληλος δεν μπορούσε να σκανάρει τη συσκευή (μιας και θα έβγαινε για πώληση στις 9 Οκτωβρίου), αλλά επειδή η τιμή ήταν ίδια με το προηγούμενο ($35) το πέρασαν με τον κωδικό του παλιού μοντέλου. Δυστυχώς, όταν γύρισε σπίτι δεν μπόρεσε να το χρησιμοποιήσει, αφού η εφαρμογή Google Home απαιτούσε αναβάθμιση κι ας είχε ήδη την πιο ενημερωμένη έκδοσή της. Η αναβαθμισμένη εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη μόλις κυκλοφορήσει επίσημα το νέο Chromecast.

Το Chromecast τρίτης γενιάς αποτελεί μια διακριτική αναβάθμιση του μοντέλου του 2015. Το σχήμα του παραμένει ίδιο, ωστόσο έχει πλέον matte επιφάνεια και όχι glossy, ενώ το Chrome logo αντικαταστάθηκε με το “G”. Στο εσωτερικό της συσκευής αναμένουμε υποστήριξη Bluetooth και ισχυρότερο WiFi. Φήμες κάνουν λόγο πως η Bluetooth λειτουργία θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση ασύρματων gamepads, υποστηρίζοντας μια νέα game streaming υπηρεσία της Google. Περισσότερες λεπτομέρειες στις 9 Οκτωβρίου.