Το Bluetooth δεν είναι αρκετά καλό για τα AirPods

Ετοιμάζει δικό της πρωτόκολλο η Apple;
31 Δεκεμβρίου 2021 09:13
Το Bluetooth δεν είναι αρκετά καλό για τα AirPods

Όταν τα AirPods της Apple παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, δέχθηκαν σφοδρή κριτική για το design και την τιμή τους, ωστόσο σήμερα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα προϊόντα της εταιρίας όσον αφορά τις πωλήσεις. Χωρίς να έχουν τον καλύτερο ήχο στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών, η ευκολία χρήσης έχει κερδίσει τους χρήστες. Θα μπορούσαν βέβαια να βελτιωθούν στον τομέα του ήχου, όπως παραδέχεται ο Gary Geaves, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Acoustics της Apple.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο HiFi, ισχυρίζεται πως το Bluetooth περιορίζει την ποιότητα ήχου των AirPods και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα η Apple να κατευθυνθεί σε δικό της πρωτόκολλο επικοινωνίας.

Προφανώς η ασύρματη τεχνολογία είναι κρίσιμη για την παράδοση περιεχομένου, αλλά και για πράγματα όπως το latency όταν κινεί κάποιος το κεφάλι του. Αν το latency είναι μεγάλο, όταν κινείς το κεφάλι και ο ήχος αλλάζει ή μένει στατικός, θα ζαλιστείς, οπότε πρέπει να πάρουμε τα μέγιστα από την Bluetooth τεχνολογία και υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τα όρια του Bluetooth. Αλλά μπορώ να πω πως χρειαζόμαστε περισσότερο bandwidth… Θα σταματήσω εδώ. Θα θέλαμε περισσότερο bandwidth.