Τύπος μετέτρεψε καρύδι σε Bluetooth ηχείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την κατασκευή που έγινε viral
06 Νοεμβρίου 2023 13:36
Τύπος μετέτρεψε καρύδι σε Bluetooth ηχείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Viral έγινε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες μια πραγματικά απίθανη ηλεκτρονική κατασκευή από τον YouTuber, Penguin DIY, ο οποίος μετέτρεψε ένα καρύδι σε ασύρματο ηχείο Bluetooth!

Το project είναι πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πόσο hardware έπρεπε να χωρέσει σε ένα μικρό καρύδι. Όλα ξεκίνησαν φυσικά τρώγοντας το εσωτερικό και σκαλίζοντας με προσοχή το εξωτερικό κέλυφος. Έπειτα, ο Penguin DIY αφαίρεσε του πυκνωτές, το ολοκληρωμένο και άλλα εξαρτήματα από ένα πλακετάκι φόρτισης powerbank, ενσωματώνοντας στη βάση του καρυδιού μια μπαταρία και ότι χρειάζεται για να φορτιστεί. Αμέσως μετά, πρόσθεσε μια LED λυχνία, έναν ON-OFF διακόπτη και μια USB-C θύρα και πέρασε στο…ζουμί.

Πάνω από το σύστημα φόρτισης, ο Penguin DIY χώρεσε ένα MH-M18 Bluetooth Audio Module, το οποίο μπορεί να χειριστεί αυτόματα την επικοινωνία με smartphones και άλλες συσκευές για το streaming ήχου. Πάνω στο συγκεκριμένο module σύνδεσε έναν μικρό ενισχυτή και πλήκτρα για το Play/Pause και το Skip των κομματιών, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το ηχείο αυτό καθ’ αυτό, με το καρύδι να φιλοξενεί ένα των 2 Watt.

Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ένας σχολιαστής στο YouTube:

Αυτό είναι MASTER CLASS για την αποτελεσματικότητα στο σχεδιασμό! Ένας άψογος συνδυασμός μορφής και λειτουργίας, για να δημιουργηθεί κάτι εντελώς περιττό, εκπληρώνοντας μια λειτουργία που ήδη εκπληρώνεται τέλεια, απλά και μόνο για το πάθος της δημιουργίας!

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχια, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε το βίντεο: