Έρχεται το Bixby smart speaker στις 9 Αυγούστου

Υπάρχει χώρος στην αγορά για τη Samsung;
19 Ιουλίου 2018 07:17
Έρχεται το Bixby smart speaker στις 9 Αυγούστου

Η Bixby έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται πλέον ως η digital assistant της Samsung χάρη στο πανίσχυρο marketing της εταιρίας, ωστόσο δεν έχει αποδείξει την αξία της ακόμα απέναντι στον ανταγωνισμό, Google Assistant, Alexa και Siri. Η Samsung είναι αποφασισμένη να συνδέσει όλες της τις συσκευές γύρω από την Bixby και προς αυτό το σκοπό θα παρουσιάσει ένα smart speaker, στα πρότυπα του Google Home, του HomePod και του Echo.

Και ενώ η Samsung έχει ήδη παραδεχθεί πως αναπτύσσει ένα έξυπνο ηχείο, η ημερομηνία παρουσίασής του παραμένει άγνωστη, με πηγές να κάνουν λόγο για τον επόμενο μήνα. Η μόνη λογική ημερομηνία μέσα στον Αύγουστο λοιπόν είναι η 9η Αυγούστου, οπότε και θα παρουσιάσει το Galaxy Note 9 στο Unpacked Event. Η φημολογούμενη τιμή του Bixby smart speaker είναι $300.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το έξυπνο ηχείο της Samsung αναμένεται να έχει ωοειδές σχήμα με ποδαράκια στη βάση και φωτισμό στην κορυφή. Το πλασάρισμα της συσκευής θα γίνει πρωτίστως ως ένα premium ηχείο, με τα smart χαρακτηριστικά να προστίθενται ως bonus. Φήμες κάνουν λόγο για κατευθυντικό ήχο, με το ηχείο να εκπέμπει τον ήχο προς την κατεύθυνση από την οποία άκουσε την εντολή. Σίγουρο θεωρείται πως θα γίνει το κέντρο του SmartThings οικοσυστήματος της εταιρίας για οικιακές συσκευές και gadgets.