Visual Search | Η απάντηση της Microsoft στα Goggles της Google

Αναζήτηση στο Bing με την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου
23 Ιουνίου 2018 04:41
Visual Search | Η απάντηση της Microsoft στα Goggles της Google

Αν και αρκετά υστερόχρονα, η Microsoft διαθέτει σήμερα στην αγορά τη δική της πρόταση στον τομέα της ψηφιακής οπτικής αναζήτησης. Πρόκειται για μια εφαρμογή εφάμιλλη των Goggles που παρουσίασε μερικά χρόνια πριν η Google, μόνο που σε αυτήν της την εκδοχή το προϊόν δείχνει αισθητά πιο ολοκληρωμένο, αφού έχει τη δύναμη του Azure cloud να την υποστηρίζει. Λόγος φυσικά για τη νέα δυνατότητα του Bing, που ακούει στο όνομα Visual Search. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που έρχεται να προστεθεί στην ήδη εκτενή γκάμα της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, με τη δύναμη να επιτρέπει στους χρήστες του να αναζητήσουν, να μάθουν αλλά και να αγοράσουν κάποιο αντικείμενο - όλα μέσω της κάμερας του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο χρήστης καλείται να επιλέξει το εικονίδιο της κάμερας εντός της εφαρμογής, και έπειτα είτε να τραβήξει μια φωτογραφία με το αντικείμενο για το οποίο ενδιαφέρεται, είτε να ανεβάσει κάποια έτοιμη εικόνα που βρέθηκε στην κατοχή του ανεξαρτήτως τρόπου. Το Bing θα αναγνωρίσει το αντικείμενο αυτής και θα προσφέρει συνδέσμους σχετικά με αυτό, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει το πως θέλει να χρησιμοποιήσει τις εμφανιζόμενες πληροφορίες. Για παράδειγμα, η απαθανάτιση ενός φορέματος ή ακόμη και κάποιου επίπλου θα προσφέρει στο χρήστη ένα σύνολο αποτελεσμάτων με εφάμιλλες σχεδιαστικά προτάσεις (αν όχι ίδιες), για τις οποίες θα δύναται να προβεί ακόμη και σε αγορά.

Η δυνατότητα Visual Search του Bing βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην ομώνυμη εφαρμογή των πλατφορμών iOS και Android, καθώς και στον Microsoft Launcher της δεύτερης, ενώ σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί και στον περιηγητή της εταιρίας, Microsoft Edge, για ακόμη μια φορά αποκλειστικά στο λειτουργικό της Google. Λίαν συντόμως θα διατεθεί βέβαια και για την έκδοση του Edge στο mobile-OS της Apple, καθώς φυσικά και στο κεντρικό, Bing.com. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: